Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîţu - Vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante de premier. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

ro

14 Nov, 2021 16:00 1646 Marime text


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la finalul negocierilor cu PNL, că preşedintele ţării este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze premierul şi că acestuia îi vor fi propuse două variante, scrie Agerpres.
 
De asemenea și premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a făcut declarații după negocierile PSD-PNL: se va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu mai multe variante de premier din partea celor două partide.
 
Declarația lui Cîțu:
 

„În ceea ce priveşte premierul, noi am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa public (...) Decât să apară tot felul de informaţii pe surse, când avem o concluzie, vom prezenta
 
Încă nu avem o dată. Astăzi - mâine va trebui rezolvată problema premierului. Sunt mai multe variante de premier (...) Vom face o şedinţă la partid pentru a aproba forma finală a programului de guvernare. Noi am agreat că mâine va fi forma finală a programului de guvernare. După aceea urmează protocolul coaliţiei de guvernare.“

 
În legătură cu subiectul desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), premierul interimar a spus că a fost agreată cu PSD o soluţie care să respecte recomandările MCV, informează Agerpres.
 
„Noi aici am agreat că vom respecta cu toţii ceea ce se cere prin MCV şi că vom merge mai departe pentru a adera la zona Schengen“, a afirmat acesta.
 
Totodată, Florin Cîțu a adăugat că s-au agreat şi creşterile de pensii şi alocaţii, dar şi de investiţii.
 

„Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile, şi investiţiile (...) Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat despre o creştere mai mare de 7%, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite. Rămâne legea în vigoare (la alocaţii, n.r.), cu câteva modificări. Majorările - de la 1 ianuarie“, a afirmat liderul PNL.

 
„Cota unică rămâne“, a mai spus premierul inetrimar la finalul declaraţiei de la Palatul Parlamentului.
 
Referitor la cele două variante de propus, Marcel Ciolacu a arătat că a doua variantă ar putea fi cea conform căreia va fi stabilit un premier din rândul celor două partide.
 
Declarația lui Marcel Ciolacu:
 

„Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze primul ministru. (...) Este varianta, prima - prin rotaţie, preşedinţii celor două partide. Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte. (...) Eu aş dori ca fiecare să ne respectăm atribuţiile constituţionale pe care le avem. Asta este abordarea pe care eu o am.“

Sursă foto: Facebook/ Florin Cîțu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii