Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să știe constănțenii care vor să adopte un câine. Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului- „Atunci când îți alegi un cățel, îți alegi un prieten”

ro

17 Mar, 2022 17:06 1131 Marime text
Câine, Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța Adoptă în mod responsabil!

Prin decizia de a ajuta un câine, salvăm nu doar viața cățelului adoptat, ci în același timp asigurăm altui câine locul în adăpost și șansa de a-și găsi un cămin. În momentul de față, în Adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr.11(fostă strada Vârful cu Dor, nr.5) se află aproximativ 160 de câini care așteaptă o familie.


Municipalitatea a respectat dreptul la viață a câinilor comunitari și a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, după expirarea termenului legal.


Pentru a evita suprapopularea adăpostului, numărul câinilor luați de pe străzi este stabilit în funcție de câte animale vor fi adoptate. Echipele serviciului de ecarisaj se află pe teren și intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență. 47 de câini au fost capturați de pe străzile Constanței, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
 

Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.


Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța:

„ Atunci când îți alegi un cățel, îți alegi un prieten, iar lucrul acesta nu poate fi cumpărat cu bani. Fiecare câine merită o șansă la viață. Avem nevoie și de sprijinul dvs. pentru a schimba în bine cât mai repede viața acestor suflete nevinovate. Suferința acestor animale poate evitată dacă adoptăm în mod responsabil.”


Adopţia patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Cei care doresc să adopte un câine pot vizita Adăpostul pentru animale abandonate) sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213. Programul cu publicul al adăpostului este următorul:

- luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;
- joi - 09:30 - 17:30;
- sâmbătă și duminică – închis.


Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale.


Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii