Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța despre amenda primită de la Garda de Mediu

ro

08 Sep, 2021 17:05 1825 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța plătește amenda!
Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Municipiului Constanța pentru nerespectarea spațiului verde pe cap de locuitor și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor verzi.

Decizia anunțată astăzi de Garda de Mediu este una corectă.

În august anul trecut, primarul Vergil Chițac, pe atunci candidat la Primăria Constanța, chiar atrăgea atenția exact asupra acestui lucru - „Uniunea Europeană cere tuturor orașelor din componență să aibă minimum 26 de mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Pentru sănătatea oamenilor și igienizarea aerului. În Constanța, suntem la jumătatea acestei ținte, cu doar 13 mp/capita.”

În primul an de mandat, am reușit să facem câțiva pași pentru a îmbunătăți calitatea și densitatea spațiului verde prin plantări. În primăvară am plantat câteva sute de arbori și vom continua și în această toamnă. Pe lângă cele două momente ale anului în care putem planta, vom apela și la specialiști pentru a găsi soluții de extindere a spațiului verde pe verticală. 

Nu trebuie uitat cum am ajuns aici -  Constanța a pierdut în anii trecuți, prin retrocedări ilegale după cum a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție, aproape 80 de hectare, majoritatea spațiu verde. Câteva exemple, Parcul Tăbăcăriei cu 5 hectare de spațiu verde transformat în centru comercial sau cele 27 de hectare în stațiunea Mamaia, pe malul lacului în zona de nord sau între hoteluri. Pe majoritatea acestor terenuri s-a construit deja, nu mai putem face nimic. Ce putem face, este să avem grijă de ceea ce avem deja – vă reamintesc că derulăm deja, prin decizie de primar pentru fiecare situație în parte, proiectul  “Adoptă un spațiu verde” – și să continuăm să mărim suprafața verde prin plantări.

 

Citește și: Garda de Mediu a amendat Primăria Constanța! Care sunt motivele

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii