Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:27 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce pun la cale ExxonMobil Sucursala Bucureşti şi OMV Petrom SA. Este vizată o investiţie la Tuzla

ro

13 Aug, 2018 00:00 2926 Marime text
ExxonMobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti şi OMV Petrom SA s-au adresat Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral.
 
Cele două companii, ExxonMobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti şi OMV Petrom SA, au solicitat de la ABADL aviz de gospodărire a apelor pentru proiectul „Plan Urbanistic Zonal pentru înfiinţarea unei staţii de măsurare gaze naturale şi centru de control, realizare drum şi traseu conducte subterane transport gaze naturale“. Investiţia, care este nouă, va fi amplasată în Tuzla.
 
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul de aviz. De asemenea, cei care doresc să transmită eventualele observaţii şi sugestii o pot face la adresa solicitantului, din municipiul Bucureşti, Calea Floreasca 169A, până pe data de 20 august.
 

ExxonMobil Sucursala Bucureşti, în datele Registrului Comerţului

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Bucureşti. Reprezentantul societăţii este Richard Henry Tasker, născut pe 16.05.1961, în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Activitatea principală a societăţii constă în extracţia petrolului brut.
 

Despre OMV Petrom

Conform informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, compania OMV Petrom a fost înfiinţată în 1997. Firma are un capital social subscris de 5.664.410.833,5 lei, integral vărsat, compus din 56.644.108.335 de acţiuni nominative, fiecare în valoare de 0,1 lei. Acţionari persoane juridice sunt Ministerul Energiei, în numele Statului Român, cu 20,639% din capitalul social, Fondul Proprietatea SA, cu 9,9985% din capitalul social, OMV Aktiengesellshaft, cu sediul social în Austria, cu 51,011% din capitalul social, Listă Persoane Juridice, cu 16,2938% din capitalul social, şi Listă Acţionari PPM, cu 2,0583% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Sevil Shhaideh - membru în consiliul de supraveghere; Hans Christopher Veit - membru în consiliul de supraveghere; Verchere Christina Campbell - membru în directorat, preşedinte al directoratului; Ştefan Waldner - membru în directorat, director financiar; Daniel Turnheim - membru în consiliul de supraveghere; Lăcrămioara Diaconu Pintea - membru în directorat; Reinhard Florey - membru în consiliul de supraveghere, vicepreşedinte; Rainer Seele - membru în consiliul de supraveghere, preşedinte consiliu de supraveghere; Manfred Leitner - membru în consiliul de supraveghere; Joseph Bernhard Mark Mobius - membru în consiliul de supraveghere; Neil Anthony Morgan - membru în directorat; Jochen Weise - membru în consiliul de supraveghere; Cojocaru Radu Spiridon - membru în consiliul de supraveghere; Peter Rudolf Zeilinger - membru în directorat.
 
Domeniul de activitate principal al societăţii îl reprezintă extracţia petrolului brut, explorarea şi exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale. Potrivit Ministerului de Finanţe, OMV Petrom a raportat pentru anul fiscal 2015 o cifră de afaceri netă de 13.687.616.179 de lei, o pierdere de 630.646.624 de lei şi 15.581 de salariaţi.
 
Citeşte şi:
 
Anunţ făcut de APM Constanţa Executarea lucrărilor de săpare a sondei de exploatare L2A Lebăda Est, în dezbatere publică

 
Investiţie nouă Compania OMV Petrom SA, aviz de gospodărire a apelor pentru executarea lucrărilor în sonda L2 Lebăda

 
Dezbatere publică la APM Constanţa pentru executarea lucrărilor de săpare a sondei de exploatare Lebăda Vest

 
Cât va achita ExxonMobil Sucursala Bucureşti pentru forajul marin în Marea Neagră (documente)

 
Scoate din conturi câteva milioane de euro ExxonMobil caută o firmă care va obţine avize şi autorizaţii pentru exploatarea platformei Neptun din Marea Neagră (document)

Contract de peste 131 de milioane de dolari O nouă licitaţie anunţată de ExxonMobil pentru exploatarea platformei Neptun din Marea Neagră (document)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iordana Ferent 13 Aug, 2018 19:59 Numele corect al priectului:PLAN URBANISTIC ZONAL ÎNFIINȚARE STAȚIE MĂSURARE GAZE NATURALE ȘI CENTRU DE CONTROL, REALIZARE DRUM ȘI TRASEU CONDUCTE SUBTERANE TRANSPORT GAZE NATURALE Asadar, CONDUCTE, nu "conduce". O zi buna!