Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât primește județul Constanța în programul Anghel Saligny. Bogdan Huțucă, deputat PNL a făcut anunțul

ro

05 May, 2022 20:03 1613 Marime text
 Programul Național de Investiții Anghel Saligny, foto: Facebook/ Bogdan Huțucă  
Programul Național de Investiții Anghel Saligny merge mai departe! Este anunțul făcut de Bogdan Huțucă, deputat PNL.

În urma evaluărilor făcute la nivel de guvern și a aplicării unei proceduri standard la nivel național, județului Constanța îi va reveni suma de 1.135.252.021 de lei. 



Anunțul făcut de Bogdan Huțucă, deputat PNL
 

Programul Național de Investiții Anghel Saligny merge mai departe.


Salut finalizarea procedurii de alocare a fondurilor pentru comunitățile locale de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. În urma evaluărilor făcute la nivel de guvern și a aplicării unei proceduri standard la nivel național, județului Constanța îi va reveni suma de 1.135.252.021 de lei. 


 Vă amintesc faptul că din bugetul alocat, unitățile administrativ teritoriale pot accesa fonduri pentru drumuri și poduri, precum și pentru rețeaua de apă și canalizare. Cu sumele pentru investițiile care urmează a fi făcute în județul nostru, vom face cel puțin un pas înainte, astfel încât fiecare comunitate din județul nostru să poată beneficia de utilități normale în secolul 21.



 Apreciez că într-un final avem aceste fonduri alocate, care reprezintă un sprijin extraordinar de important pentru fiecare primărie din țara noastră. Lupta fiecărui primar, adică reprezentant al comunității locale, este, dincolo de șicanările electorale, o luptă a proiectelor pentru cetățeni. Fiecare proiect din infrastructura implementată este un pas în față pentru o viață mai bună. Acesta este, de altfel, și scopul nostru, al tuturor., a precizat Huțucă. 



Într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța,Huțucă spunea că Programul Național de Dezvoltare Locală este extrem de important, pentru că are la bază realizarea infrastructurii: drumuri, rețea de apă, canalizare și gaze. Suplimentarea de fonduri confirmă faptul că acesta este un program mult așteptat, nu doar de către edili, dar vine și ca un răspuns la nevoia de a îmbunătăți traiul comunităților locale.


La nivel național s-a depus un număr foarte mare de proiecte, care depășește colosal de mult bugetul alocat. Și-atunci PNL, a intrat într-o negociere în interiorul Coaliției și a forțat suplimentarea de buget. La acel moment se vorbea de 10, nu de 15 miliarde de lei.

Astăzi acest demers a fost închis și ceea ce înseamnă zona de gaze și infrastructură rutieră.

Eu cred că această suplimentare de buget, la nivel de județ Constanța, tot ce înseamnă proiect prealocat – 4 milioane la comună, 7 milioane la oraș, 10 milioane la municipiu, 40 de milioane pentru municipiu reședință de județ și 140 de milioane la nivel de Consiliu Județean sunt asigurați. Ulterior, din banii care mai rămân trebuie stabilit, care proiecte vor fi finanțate., mai preciza acesta. 


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii