Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitănia Zonală Tulcea Atenție conducătorilor de ambarcațiuni!

ro

13 Oct, 2023 21:42 792 Marime text







Căpitănia Zonală Tulcea a emis, vineri, un aviz către conducătorii de ambarcaţiuni care circulă pe braţul Chilia al Dunării, în contextul războiului din Ucraina şi pentru a evita trecerile accidentale în apele teritoriale ucrainene, navigaţia pe acest braţ fiind interzisă în timpul nopţii, cu excepţia ambarcaţiunilor conduse de localnici, potrivit Agerpres.

Conform avizului, conducătorii de ambarcaţiuni trebuie să parcurgă braţul Tatanir, între kilometrii 60 şi 76 ai Dunării, în zonele de bifurcaţie a braţului, la bifurcaţia de la kilometrii 47 şi 53, conducătorii bărcilor au obligaţia de a rămâne pe braţul Chilia, iar în zona ostrovului Maican, la kilometrul 35 al Dunării, aceştia trebuie să navigheze între ostrov şi malul românesc al fluviului, mai transmite sursa citată.


Se interzice navigaţia ambarcaţiunilor pe timp de noapte, cu excepţia celor conduse de localnici


"Navigaţia se face respectând frontiera de stat cu Ucraina şi semnalizarea existentă. Pe fondul trecerilor accidentale de frontieră şi având în vedere situaţia din Ucraina, se interzice navigaţia ambarcaţiunilor pe timp de noapte, cu excepţia celor conduse de localnici", se mai menţionează în avizul Căpităniei Zonale Tulcea.

Citește și
Incident pe brațul Chilia al Dunării. Un lucrător al Poliției de Frontieră, rănit (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii