Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantitate impresionantă de articole pirotehnice, descoperită de polițiștii de frontieră! (FOTO)

ro

20 Dec, 2022 12:05 1066 Marime text
Captură impresionantă! Acţiune a poliţiştilor de frontieră şi poliţiştilor din cadrul IPJ Giurgiu. Cantitate impresionantă de articole pirotehnice, în valoare de peste 400.000 lei, descoperită în PTF Giurgiu! 

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase , în urma controalelor efectuate asupra unor mijloace de transport, o cantitate considerabilă de articole pirotehnice, pe care un cetățean român și un cetățean bulgar au încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare., transmit polițiștii de frontieră. 

Bunurile, în valoare estimată de 404.900 lei, au fost ridicate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în vederea continuării cercetărilor.

Captură impresionantă!

Potrivit sursei citate, în ziua de 19.12.2022, la diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea controlului la frontieră, pe sensul de intrare în țară,  un autoturism și o autoutilitară, conduse de un cetățean român și un cetățean bulgar.

În urma controlului fizic efectuat asupra ambelor mijloace de transport, polițiștii de frontieră împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, în portbagajul  autoturismului și printre marfa transportată în autoutilitară, cantitatea 846 bucăți articole pirotehnice și 1.600 seturi ce conțin 22.400 cutii cu petarde, artificii și rachete în greutate totală de 1,8 tone.

Articolele pirotehnice sus menționate aparțineau șoferilor mijloacelor de transport, un cetățean român, în vârstă de 26 de ani și un cetățean bulgar, în vârstă de 39 de ani.


Bunurile, estimate la o valoare de 404.900 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de art. 37 lit. a, din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive., mai transmite sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii