Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de debransari a RADET

ro

20 Mar, 2008 00:00 2856 Marime text
1205961183.jpg

Principalul furnizor de apa calda si caldura din Constanta, RADET, a decis ca nu mai poate pasui prea mult rau-platnicii. Asa ca, dupa numeroase instiintari si somatii, echipa operativa a RADET a pornit campania de debransari, care a inceput ieri si se va termina la finele saptamanii acesteia.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice are de recuperat de la debitori peste 11 miliarde lei vechi, bani adunati in mare parte in ultimii doi ani. Pentru prima zi de debransari s-au ales primii doi debitori majori ai RADET, mai precis Asociatia de Proprietari 749 si firma Ozlem Tour. De la cei doi, furnizorul termic are de recuperat daune de aproximativ cinci miliarde de lei vechi. Asociatia de proprietari 749, situata in zona Tomis Nord, pe strada Suceava, cuprinde cele sapte scari ale blocului 5B. Aici, situatia nu este deloc roz, iar de suferit au numai locatarii. Debransarea lor a venit dupa inca un an de pasuire. "Nu avem ce le face. In toamna trecuta, cand s-a racit, am fost asaltati de proprietarii blocului 5B, pentru a ne ruga sa le dam agent termic pe perioada iernii, cu conditia sa inceapa platirea debitului. La mine, a venit administratorul Ion Lazarescu, care a dat o parte infima din bani, doar, doar vor avea caldura si apa calda", a declarat Liviu Popa, directorul de productie al RADET Constanta.

Debransare cu cantec

Ajunsi in fata blocului 5B, angajatii regiei au avut parte de rugaminti fierbinti din partea locatarilor. Cu toate acestea, au ramas fermi pe pozitii, iar debransarea s-a efectuat. Din multitudinea de tipete si vociferari, o turcoaica, satula de atata balamuc, a adus la fata locului chiar ultima chitanta achitata la Asociatia 749 si incasata de Lazarescu. "Cum sa ramanem fara apa si caldura, cand noi avem copii mici de crescut? Cum e posibil sa se intrerupa caldura, cand noi suntem la zi cu platile. Sa plateasca administratorul Lazarescu daunele, sau RADET-ul sa-l dea in judecata pe el, si nu pe noi", a explicat femeia. Cu toate insistentele celor prezenti, nimeni din conducere, locatari si ei in acelasi bloc, nu s-a prezentat sa dea explicatii. Aceeasi atitudine de nepasare au afisat-o si reprezentantii Ozlem Tour. Nimeni nu a dat vreo explicatie pentru neplata, preferand debransarea.

Scris de: {autor}Elena STERIAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii