Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bujorul a fost declarat Floare Națională a României

ro

27 Sep, 2022 21:20 1199 Marime text
foto - pixabay.comCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care bujorul este declarat Floare Naţională a României, scrie stiripesurse.ro.

„Asociat în tradiția și cultura românească cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele, bujorul româneasc a fost ales ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război și veteranii teatrelor de operații. Prin purtarea bujorului la rever, românii demonstrează recunoștința pentru faptele de arme ale militarilor români din toate timpurile”, se arată în expunerea de motive. Legea adoptată de Parlament prevede că „se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României”.

Se va organiza anual, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, autoritățile locale pot sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc, iar Consiliile Judeţene pot înfiinţa şi întreţine mini-grădini botanice în care florile de bujor să ocupe spaţii distincte şi pot sprijini amenajarea unor alei de bujor ca floare peisagistică urbană.

Iubitorii de bujori se pot bucura, inclusiv în Dobrogea, de Dealulul Bujorului din Podișul Babadag



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii