Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culoare și prospețime în imagini cu narcisele în floare (FOTO)

ro

22 May, 2024 09:52 538 Marime text
Sursa foto: facebook/ Regia Națională a Pădurilor-Romsilva




Pentru iubitorii de natură care vor să știe în ce stadiu de înflorire sunt narcisele din Poiana Narciselor din Parcul Național Munții Rodnei, vă informăm că arată precum în pozele din galeria FOTO și că pot fi admirate și în realitate.
 
Imaginile au fost furnizate de Romsilva - Parcul National Muntii Rodnei .
 
Atunci când înfloresc în lunile mai – iunie, narcisele din poiana de pe Valea Vinului, situată pe versantul de est al muntelui Saca oferă o imagine de senzație, transformându-se, încet-încet, într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.
 
Romsilva  roagă călătorii ca înainte de  porni la drum să se informeze asupra stării vremii, să folosească o ținută adecvată pentru drumeție.
 

„Datorită ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi cu noroi". Să nu uitați haina pentru ploaie acasă.
Pe traseele turistice vă va însoți simbolul traseului tematic, "omuleț portocaliu"”, informează sursa .

 
Narcisele (Narcissus stellaris) înfloresc în această perioadă, intervalul optim de vizitare a rezervației, care se întinde pe 8 hectare, fiind în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite și în iunie.


 


Citește și
FOTOREPORTAJ Spectacol plin de culoare pe malul Mării Negre! Incredibil cum arată faleza de la 23 August, Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii