Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În poartă a crescut o floare rară. Recunoștința

ro

13 Aug, 2023 18:00 1291 Marime text
  • Nu e puțin lucru să nu uiți și să fii recunoscător, iar fotbalistul Mihai Popa, din Constanța, a dovedit că face parte din această categorie a caracterelor alese.    
 
O vorbă din popor spune că recunoștința e floare rară. Adică sunt prețioși, rari, cei care dau dovadă de recunoștință față de cineva care, la un moment dat, a avut un rol în viața sa, în formarea sa ori i-a făcut un bine. Iar cel care nu uită are caracter frumos precum o floare.
 
De curând, am scris și eu despre o astfel de floare rară. E vorba de un tânăr fotbalist constănțean, Mihai Popa (22 de ani), care s-a transferat recent la echipa din Serie A Torino. Format la Academia Hagi, promițătorul goalkeeper a debutat la seniori în 2018, la SSC Farul Constanța (în Liga a 2-a), apoi a jucat la Rapid și, în Liga 1, la Astra Giurgiu și FC Voluntari. Mihai a cules multe aprecieri pentru evoluțiile sale. El este și internațional român la nivel juvenil, iar bunicul său e Gheorghe Popa, unul dintre portarii importanți din istoria Farului Constanța.
Pe când era un puști, Mihai a lucrat doi ani în Academia Hagi cu antrenorul de portari Florin Adam. Între cei doi s-a creat o legătură strânsă jucător - antrenor, dar și una afectivă, umană, care nu s-a încheiat după ce drumurile din fotbal ale celor doi s-au despărțit. Au continuat să țină legătura, iar Florin Adam i-a dat în continuare sfaturi, bucurându-se pentru reușita lui Mihai ca sportiv și având satisfacția că a contribuit și el, într-o măsură, la un moment dat, la dezvoltarea carierei acestuia.
 
Cum spuneam, Mihai Popa s-a transferat la Torino, a mers în Italia, dar nu a uitat de unde a plecat. Iar, în semn de recunoștință față de Florin Adam și făcând dovada unui caracter ales, i-a oferit acestuia tricoul cu care a apărat, acum două luni, în meciul România - Spania, de la Campionatul European de tineret. Cu mesajul „Cu drag pentru profu Adam!“.
 
Acest exemplu mi-a adus în minte imediat un alt caz de acest gen din fotbalul românesc, dar diametral opus, în care un antrenor, fost mare fundaș, se plângea că un fost elev de-al său, pe care îl ajutase mult pe când era un mic jucător, l-a uitat. Coincidență, fotbalistul e tot portar și joacă și el în străinătate.
 
Mihai Popa face parte din categoria florilor rare și face dovada că, înainte de a fi sportiv, e om și are o educație aleasă. Nu e puțin lucru să nu uiți și să fii recunoscător.    
 
Citește și:

Constanța. Gest de recunoștință
Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România – Spania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii