Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul de 17.500.000 de lei alocat unităților de cult în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, rezervat integral

ro

27 Jun, 2023 11:37 874 Marime text
Foto: Facebook/AFMÎnscrierile unităților de cult în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat, bugetul alocat fiind rezervat integral. 

Potrivit Administrației Fondului de Mediu, astăzi, 27 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a unităților de cult în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice.

Bugetul de 17.500.000 de lei alocat unităților de cult a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 875 de solicitanți.

”Astăzi s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităților de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanți, și anume, unitățile de cult, care astăzi și-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program. Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice și a unităților de cult, însumează solicitări de finanțare în valoare de 1.750.000.000 de lei pentru instalarea a 87.500 de noi capacități de producere a energiei electrice cu sprijin financiar de la Administrația Fondului pentru Mediu.”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian NECULAESCU.

Citește și: 

Începe o nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice! Calendarul complet
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii