Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanț la final de sezon estival Vară încărcată pentru polițiștii de la Garda de Coastă

ro

07 Sep, 2023 11:17 670 Marime text
  • O situație deosebită este reprezentată de traficul autovehiculelor și persoanelor în punctele de trecere ale frontierei cu Republica Bulgaria.

În perioada sezonului estival, 01.06.2023-31.08.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intensificat măsurile de supraveghere și control a frontierei de stat, dar și de prevenire și combatere a migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere. 

Astfel, Garda de Coastă a luat măsuri punctuale și graduale pentru diminuarea timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei: a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care efectuează controlul, a folosită la capacitate maximă infrastructura punctelor de frontieră, au fost utilizate stații mobile de control și au fost utilizate arterele de pe sensul opus atunci când situația a permis acest lucru.

O situație deosebită este reprezentată de traficul autovehiculelor și persoanelor în punctele de trecere ale frontierei cu Republica Bulgaria.

Astfel, prin cele cinci puncte de trecere din subordinea Gărzii de Coastă - Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov - au trecut 2.850.000 de persoane folosind 735.000 de mijloace de transport.

Cel mai solicitat punct de trecere a fost Vama Veche, care a fost tranzitat de 2.000.000 de persoane folosind 500.000 de mijloace de transport.

În această perioadă, polițiștii de frontieră au constatat un număr de 176 infracțiuni, au aplicat 424 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 459.000 lei şi au ridicat bunuri în valoare de 22.500.000 lei.

Pe Marea Neagră, polițiștii de frontieră cu mijloacele de mobilitate navală aflate în dotare au desfășurat zilnic misiuni de supraveghere a frontierei de stat și de prevenire a migrației ilegale. 

În baza planului de acțiune LITORAL 2023, 126 de polițiști de frontieră au participat la măsuri de ordine și siguranță publică pe raza muncipiului Constanța, în cooperare cu polițiști din cadrul I.P.J. Constanța

Având în vedere că s-a încheiat sezonul estival, ne aşteptăm ca numărul de turisme şi persoane care tranzitează punctele de frontieră din subordinea Gărzii de Coastă să scadă treptat, însă poliţiştii de frontieră vor continua să acorde o atenţie sporită fluidizării traficului din puncte de frontieră, şi în special traficului autovehiculelor de mare tonaj, destinate transportului de marfă.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor continua să acționeze în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, precum şi  pentru gestionarea cazurilor apărute.

Citește și:

ISU „Dobrogea“, bilanț la finalul sezonului estival. 18 persoane și-au pierdut viața


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii