Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:47 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bicicletele vor zace în staţii”! Viceprimarul Dumitru Babu nu crede că sistemul bike-sharing va fi asaltat de constănţeni

ro

29 Mar, 2019 00:00 2070 Marime text
După mai bine de trei ani de la demararea proiectului, 390 de biciclete vor fi puse la dispoziția constănțenilor și a turiștilor în câteva săptămâni, potrivit anunţului municipalităţii.
Este vorba despre proiectul „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța - Balchik cross border region by bike – BSB” , care va deveni operaţional şi va urmări utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Abordat pe acest subiect după şedinţa de Consiliu Local Municipal, viceprimarul Dumitru Babu, crede că „bicicletele vor zace în staţii şi nu se vor înghesui constănţenii să le folosească, nici după ce vor fi gata pistele de biciclete de pe cele mai mari bulevarde ale oraşului”!
Pentru cei interesaţi însă, să-l contrazică pe viceprimar, orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la agențiile SPIT din Constanța, un card de utilizator. Cu acest card va putea să ridice, de la oricare din cele 24 de stații amplasate în oraș, o bicicletă.
Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00 – 24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.
Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt în lunile de iarnă, cel puţin în perioada 1 decembrie - 1 martie, sau atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Paunas 29 Mar, 2019 14:16 Începând cu ce data eliberează SPIT Constanta cardurile????