Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca Judeţeană a rămas fără sediul de pe strada Izvor (documente)

ro

17 Jul, 2015 00:00 2548 Marime text
Consilierii judeţeni au votat, ieri, în cadrul şedinţei CJC, două proiecte de hotărâre care vizează Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman”: „Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2015 pentru Biblioteca Judeţeană I.N. Roman“ şi „Proiect de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare asupra imobilelor aflate în domeniul public al judeţului Constanţa situate în strada Izvor nr. 23, constituit în favoarea Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“.
 
Potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2015 pentru Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman”, instituţia a solicitat suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli cu suma de 373.140 de lei. Banii vor fi împărţiţi astfel: 261.000 de lei pentru cheltuieli materiale (material pentru curăţenie, iluminat şi încălzire, poştă, telefon, internet, cărţi, abonamente, publicaţii periodice, reparaţii curente, deplasări interne, pregătire profesională şi protecţia muncii) şi 112.140 de lei pentru cheltuieli de capital. Mai exact, suma de 112.140 de lei va fi cheltuită pentru achiziţionarea unei licenţe sotfware aferente sistemului integrat de bibliotecă TinRead şi a unor licenţe pentru acces nelimitat al utilizatorilor la softul integrat de bibliotecă TinRead.

De asemenea, consilierii judeţeni au votat şi proiectul de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare asupra imobilelor aflate în domeniul public al judeţului Constanţa situate în strada Izvor nr. 23, constituit în favoarea Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“. Imobilul situat pe strada Izvor nr. 23, aflat în domeniul public al judeţului Constanţa, a fost predat spre administrare Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“ în anul 2006. Acesta reprezintă un teren de 358 mp şi clădire în suprafaţă de 263,41 mp. Din nota de informare întocmită de către Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică, reiese faptul că „spaţiul destinat activităţii de arhivă este într-o stare avansată de degradare, fiind impropriu desfăşurării activităţii de evidenţiere a documentelor, iar situaţia documentelor arhivate din cadrul CJC este grav afectată, fiind necesară o procedură de igienizare a documentelor“. „Întrucât la nivelul CJC există un deficit al spaţiilor de arhivare a documentelor, se consideră oportun încetarea dreptului de administrare a spaţiului de către Biblioteca Judeţeană şi preluarea lui de către CJC, în vederea amenajării ca spaţiu de arhivare a documentelor“, se arată în expunerea de motive.
 
Proiectele de hotărâre la care facem referire pot fi vizualizate în secţiunea „Documente”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii