Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza militară Mihail Kogălniceanu Localnicii din zonă vor putea vedea o formație amplă de elicoptere în zbor

ro

24 Feb, 2021 13:48 2044 Marime text
  • În perioada 24 februarie  - 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din  România.

Elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.

În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor.

Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului.


În scopul protejării sănătății și asigurării protecției militarilor participanți și a populației locale, se vor lua măsuri de prevenție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, desfășurarea activității în ture, prin rotație. Brigada va efectua proceduri de screening, testare și carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor.

Începând cu luna aprilie 2014, Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luni în Europa. Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite față de NATO și de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaționale, în comun, operațiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere.
 
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii