Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat, prins băut la volan și fără permis, trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist

ro

25 Nov, 2019 15:11 1015 Marime text
Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a unui inculpat,  pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, în data de 08.12.2018, un agent de poliție din cadrul unei secții de poliție rurală aparținând I.P.J. Mureș, a formulat un denunț la sediul D.G.A.- Serviciul Județean Anticorupție Mureș, din care reieșea faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul i-a promis remiterea sumei de 2000 de euro pentru ca, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să facă posibilă absolvirea de răspundere penală. Precizăm că inculpatul era cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Denunțul a fost înaintat de îndată unității de parchet competente, iar în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Mureș.
 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie, precizează DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii