Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancile si firmele fac coada la Prima casa

ro

03 Jun, 2009 11:51 1199 Marime text
Programul „Prima casă" începe să prindă contur, susţin autorităţile.

Premierul Emil Boc spune că 16 bănci sunt interesate să se implice în programul „Prima casă", printre care se numără BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, CEC Bank, OTP Bank, BT şi Piraeus Bank. Potrivit primului-ministru, proiectul va începe mai devreme decât era prevăzut, urmând să fie pus în aplicare pe la finele lunii iunie.

„Am primit confirmarea că 16 bănci comerciale sunt interesate să intre în acest program, respectând condiţiile impuse de guvern, avans de maximum 5% pentru cumpărarea primei case şi o dobândă cu mult mai mică decât cea existentă în momentul de faţă pe piaţă, având în vedere că statul preia toate condiţiile neexecutării creditului", a spus premierul.

În cursul zilei de astăzi, preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu reprezentanţii BNR, ai Asociaţiei Române a Băncilor şi ai celor mai importante bănci pentru a discuta despre acest program.

Dezvoltatorii au pregătit deja liste de aşteptare

Entuziasmul i-a cuprins şi pe unii jucători din piaţă, care s-au arătat gata să participe activ prin reducerea tarifelor pe care le practică. După ce notarii au anunţat că intenţionează reducerea cu circa 30% a onorariilor, atât pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă, una dintre marile agenţii imobiliare scade comisionul.

Regatta reduce cu 50% comisionul perceput cumpărătorilor ce vor achiziţiona o locuinţă prin intermediul acestui proiect. „Onorariul nostru va scădea de la 3% la 1,5% şi chiar 0%, în cazul în care comisionul e plătit de către dezvoltator", explică Eduard Uzunov, preşedintele Regatta. Reprezentanţii companiei susţin că solicitanţii nu se vor limita la suma garantată de stat şi vor opta pentru apartamente de 2 şi 3 camere.

Şi dezvoltatorii se pregătesc pentru a participa la „Prima casă". Compania AlfaRom Holding a făcut o listă de aşteptare pentru 8 apartamente, rezervate în cadrul imobilului de locuinţe Lily Residence, situat în zona Iancului, din Capitală.

http://www.evz.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii