Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:35 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Navală Română Comunicat privind operațiunile de căutare și salvare a pescadorului „Sea Shark 1”

ro

19 May, 2021 11:36 738 Marime text
  • Autoritatea Navală Română - Comunicat privind operațiunile de căutare și salvare a pescadorului „Sea Shark 1”.
În data de 17 Mai 2021, la ora 08:20, Centrul Maritim de Căutare și Salvare de Vieți Omenești pe Mare (MRCC) din cadrul Autorității Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea că pescadorul „Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia.

MRCC, după investigațiile făcute asupra situației, a declanșat operațiunile de căutare și salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Național SAR și procedurile specifice de căutare și salvare din cadrul MRCC, a celor 5 persoane care formau echipajul navei “Sea Shark 1”, toate de naționalitate română.

Operațiunile de căutare și salvare (SAR) au implicat 2 nave specializate SAR aparținând Agenției Române de salvare a Vieții pe Mare (ARSVOM), 3 nave aparținând Gărzii de Coastă, un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne și un elicopter al Forțelor Navale Române din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), precum și grupul de pescadoare cu baza de acostare în portul Midia.

Totodată, în cadrul operațiunilor de căutare și salvare (SAR), MRCC a coordonat și aeronava specializată în acțiuni de urgență pe mare, pusă la dispoziție de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), care executa acțiuni specifice în cadrul acțiunii MMO Black Sea 2021.

Acțiunea de căutare și salvare s-a desfășurat până la căderea nopții și au avut ca rezultat recuperarea din apă a trei persoane decedate, care au fost transportate de nava Sea Shark 2, în portul Midia, de unde au fost preluate de către organele abilitate.

În data de 18.05.2021, operațiunile de căutare și salvare au fost reluate cu 4 nave, dintre care 3 ale ARSVOM, una a Gărzii de Coastă și un elicopter aparținând MApN.

Începând cu ora 17.00, aeronava pusă la dispoziție de FRONTEX s-a alăturat unităților implicate în căutarea celor două persoane dispărute.

Operațiunile de căutare s-au suspendat începând cu orele 20.30 datorită scăderii vizibilității și căderii nopții. În data de 19.05.2021 ora 08.00 operațiunile de căutare rămân suspendate până la primirea de informații referitoare la cazul Sea Shark 1.

Unitățile de intervenție rămân pe atenție. 

Citește și: UPDATE. Un pescador a dispărut în Marea Neagră! Trei persoane găsite decedate. Două în zona Gura Portiței, iar una în zona Vadu (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii