Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:19 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Augustin Lazăr, întâlnire cu o delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României

ro

03 Feb, 2017 17:02 701 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă, că, în cursul zilei de astăzi, 3 februarie, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut o întâlnire la sediul instituţiei cu o delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de președintele acesteia, domnul Alexandru Cumpănașu.
 
La întâlnire au mai participat din partea Ministerului Public Bogdan Licu,  adjunct al procurorului general, Adriana Şandru, consilier personal al procurorului general, Romulus Varga și Cristian Lazăr, șeful și, respectiv, adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică, precum și Ramona Bulcu și Gabriela Ștefan, șeful Biroului de informare și relații publice și, respectiv, specialist în cadrul structurii de comunicare.
 
„Augustin Lazăr le-a precizat invitaților că, încă de la preluarea mandatului, principala misiune a  sa și a echipei sale a fost creșterea gradului de încredere în justiție al opiniei publice. Totodată, procurorul general  a făcut o sinteză a punctelor comune care au reieșit din cursul discuțiilor, respectiv: necesitatea abordării prin dialog a situațiilor de criză și cu respectarea principiului separării puterilor în stat; preocuparea pentru apărarea fondului forestier, fiind menționat în acest sens unul dintre obiectivele Ministerului Public, respectiv -  “Justiția verde”; interesul pentru creșterea ponderii educației juridice în sistemul național de învățământ.
 
Totodată, procurorul general – răspunzând unei solicitări a CNMR – a precizat că strategia de politică penală a statului este făcută de Guvern, dar strategia trebuie propusă de practicieni, pentru că ei pot aprecia cel mai corect modul în care evoluează criminalitatea. În același context, domnul Augustin Lazăr a subliniat că o lege nu poate ignora punctul de vedere al specialiștilor și că situația ideală o reprezintă aceea potrivit căreia amendarea codurilor penale să nu se facă prin ordonanțe de urgență, ci de către Parlament”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
 La finalul întrevederii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și-a exprimat disponibilitatea de a avea întâlniri periodice cu organizațiile din cadrul CNMR în vederea consultării pe probleme de interes comun.         
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii