Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu. Aviz pozitiv pentru Alexe, Oroș și Ciucă

ro

03 Mar, 2020 17:07 1940 Marime text

Audierile miniştrilor propuşi pentru Guvernul Florin Cîţu încep marți și durează trei zile, scrie digi24.ro.

Votul de învestitură ar putea avea loc luni. Singura schimbare față de Guvernul Ludovic Orban este la Ministerul Finanţelor, unde propus este Lucian Ovidiu Heiuş, în condițiile în care Cîțu a fost desemnat premier.

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit marţi aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Membrii celor două comisii pentru agricultură din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat noul mandat cu 18 voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi două abţineri.

Cătălin Predoiu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Justiției în Cabinetul Cîțu, a fost avizat negativ, marți, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, cu 27 de voturi „pentru”, 38 de voturi „împotrivă” și 12 „abțineri”.

Costel Alexe, ministrul propus pentru Mediu, a fost avizat poziv în comisiile parlamentare de specialitate, cu 19 voturi „pentru” și 18 „împotrivă”.

Ministrul desemnat al Finanţelor, Lucian Heiuş, a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de specialitate. Au votat „pentru” 15 parlamentari, „împotrivă” au votat 3, iar 19 s-au abţinut de la vot. 

Nicolae Ciucă a primit, marţi, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Au fost înregistrate 14 voturi „pentru”, şase „împotrivă” din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat.


Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii