Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au plecat păsările flamingo, musafirii lacului Sărături Murighiol

ro

01 Jun, 2021 09:43 2370 Marime text
 
  • Presiunea vizitatorilor din vecinătatea Lacului Sărături Murighiol, precum și acțiunile mai puțin etice ale unor persoane care au intrat în această zonă strict protejată în care este permisă doar cercetarea, au fost printre factorii ce au determinat plecarea păsărilor flamingo, a precizat Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.
După cum se cunoaște, păsările flamingo cuibăresc în colonii cu un număr mare de indivizi. Păsările sunt foarte sensibile la factorii perturbatori în perioada de cuibărire, în special în stadiile timpurii.

Presiunea vizitatorilor din vecinătatea Lacului Sărături Murighiol, precum și acțiunile mai puțin etice ale unor persoane care au intrat în această zonă strict protejată în care este permisă doar cercetarea, au fost printre factorii ce au determinat plecarea păsărilor flamingo către alte locuri cu mai multă liniște și hrană.

Vă asigurăm că personalul de control al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) monitorizează continuu teritoriul rezervației și aplică de fiecare dată sancțiunile prevăzute de lege atunci când aceasta este încălcată.

Dar, dincolo de norme și măsuri coercitive, regulile de bun-simț și comportamentul ecologic ne cer ca în orice situație să ne comportăm cu respect față de natură și de mediu, față de tot ceea ce înseamnă viață și suport al vieții pentru noi și generațiile viitoare., a precizat Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.


Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii