Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început lucrările la heliport şi la punctul de operare medicală. Până la sfârşitul anului, Constanţa va avea o nouă bază SMURD (galerie foto)

ro

03 Jun, 2015 00:00 2788 Marime text
Primăria Constanţa a eliberat, pe 29 septembrie 2014, autorizaţia de construire nr. 1578, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Investiţia, al cărei beneficiar este Fundaţia Pentru Smurd, viza obiectivul „Construire Clădire P+1E - Punct de Operare Aeromedicală SMURD şi Platformă Betonată“. Adresa obiectivului era Strada Viilor nr. 1, cu acces din strada Vârful cu Dor. Durata lucrărilor era de 24 de luni, însă autorizaţia avea doar 12 luni valabilitate. Pe 15.05.2015, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorul s-a apucat deja de treabă, căci vor trebui să pună mistriile jos pe 15 noiembrie 2015.

„Lucrările sunt în grafic, facem săptămânal şedinţă de lucru şi avem toată încrederea că lucrările se vor finaliza la termenul stabilit. Deşi DSP-ul apare ca solicitant al autorizaţiei de construire, beneficiar este Fundaţia pentru Smurd. Noi avem un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii pentru acest obiectiv, pentru că acest teren era al DSP Constanţa, iar noi l-am pus la dispoziţie în perioada lucrărilor, urmând să facem recepţia investiţiei de îndată ce se vor finaliza lucrările. Credem că în luna noiembrie, la final, va fi gata dotat şi ne va fi predat“, a declarat Cristina Schipor, şefa DSP Constanţa.

Şi ieri se lucra intens la acest obiectiv, termenul fiind unul destul de scurt. Potrivit directorului DSP, „accesul se va face pe Şoseaua din Vii, ocolind Serele“. „Sperăm însă să putem cădea la un acord cu proprietarii serelor, astfel încât să putem face un acces direct din şoseaua principală, fără a mai ocoli toată această curte“, a precizat Cristina Schipor.
Proiectantul obiectivului este SC ABC Development Aviation SRL, iar constructorul este societatea Petroserv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii