Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 28 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost repartizate și organelor de ordine din Constanța IGPR, despre pistoalele înmânate festiv de ministrul Vela

ro

13 Aug, 2020 19:32 1054 Marime text
  • Poliția Română face precizări legate de achiziția de pistoale Beretta.
  • În prima faza , polițiștii sunt instruiți în poligon, iar apoi primesc armele în dotare.

Poliția Română face precizări legate de achiziția de pistoale Beretta și arată că, în primă fază polițiștii sunt instruiți în poligon, iar apoi primesc propriu-zis armele în dotare.

Precizările Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) sunt făcute în contextul în care presa a vehiculat că, după ceremonia de anunțare a achiziției de pistoale, în cadrul căreia ministrul Marcel Vela a înmânat arme mai multor oameni ai legii, aceștia din urmă au predat pistoalele, scrie stiripesurse.ro.

 „Contractul pentru achiziția pistoalelor se derulează în 3 etape. Prima etapă a fost finalizată, iar la nivelul Poliției Române au fost recepționate deja 10.000 de pistoale. Acestea au fost repartizate structurilor de ordine publică, rutieră și transporturi din București, Ilfov, Brașov, Prahova, Constanța, Vaslui, Iași, Galați, Cluj, Timiș, Mureș și Dolj”, conform IGPR.

„În cadrul ceremoniei festive la care se face referire în spațiul public, au fost repartizate primele 100 de pistoale poliţiştilor de rutieră și ordine publică din Capitală. Imediat după acest moment, a fost efectuat instructajul celor 100 de polițiști și s-au desfășurat trageri cu noul armament, în poligon. Poliţiştii care au participat la ceremonie, cu excepţia a șase dintre ei, care sunt în concediu de odihnă, efectuează serviciul având noile pistoale asupra lor”, conform Poliției Române.

IGPR face precizarea că armamentul a fost în permanență în posesia polițiștilor care le-au primit la ceremonie și nu au fost retrase, „așa cum fals a fost prezentat în spațiul public”.

„Procedura este aceeași la nivel naţional. Toate unităţile care primesc pistoale noi trebuie să facă aceste instruiri cu poliţiştii și să efectueze trageri în poligon. Activitatea de instruire este una primordială, pentru ca serviciul polițienesc să se desfășoare în condiții de siguranță”, conchide sursa citată.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, în 29 iulie, că toți polițiștii români vor fi dotați cu pistoale Beretta.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii