Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deşeuri Menajere Tulcea, reclamată la CNSC. Cine sunt contestatarii şi ce au solicitat (document)

ro

20 Jan, 2018 00:00 4376 Marime text
Asocierile SC Brai Cata SRL - SC JT Grup SRL şi SC Iridex Group Salubrizare SRL - SC Iridex Group Construcţii SRL au apelat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), reclamând o licitaţie organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deşeuri Menajere Tulcea în vederea atribuirii contractului de concesiune având ca obiect „Delegarea gestiunii serviciilor publice de operare a staţiei de tratare mecano-biologică şi a depozitului de deşeuri nepericuloase de la Mihai Bravu, inclusiv monitorizarea post-închidere a depozitelor de deşeuri neconforme de la Isaccea şi Măcin“.
 
Pe data de 21.11.2017, la CNSC a fost depusă o contestaţie de către SC Brai Cata SRL, lider al asocierii SC Brai Cata SRL - SC JT Grup SRL, reprezentată legal prin directorul general Florea Sava, împotriva răspunsului la notificarea prealabilă nr. 458/ 07.11.2017, precum şi a rezultatului procedurii ce i-a fost comunicat cu Adresa nr. 440/27.10.2017, emisă de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deşeuri Menajere Tulcea, în calitate de autoritate contractantă, în procedura de licitaţie deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului de concesiune având ca obiect „Delegarea gestiunii serviciilor publice de operare a staţiei de tratare mecano-biologică şi a depozitului de deşeuri nepericuloase de la Mihai Bravu, inclusiv monitorizarea post-închidere a depozitelor de deşeuri neconforme de la Isaccea şi Măcin“, cu anunţ de concesionare nr. 2844, publicat în SEAP la data de 26.05.2016. Contestatoarea a solicitat CNSC anularea acestora şi obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii de evaluare a ofertelor.
 
De asemenea, la CNSC a fost înregistrată, pe data de 5.12.2017, şi contestaţia formulată de SC Iridex Group Salubrizare SRL, reprezentată legal prin directorul general Dan Tiberiu Anghel, în calitate de lider al Asocierii SC Iridex Group Salubrizare SRL - SC Iridex Group Construcţii SRL. Astfel, firma a înaintat o cerere de intervenţie voluntară în sprijinul autorităţii contractante, în calitate de câştigătoare desemnată a procedurii, solicitând CNSC respingerea contestaţiei şi, pe cale de consecinţă, menţinerea ca inacceptabilă a ofertei asocierii contestatoare.
 

Iată ce a decis CNSC!

 
Consiliul a încuviinţat, în principiu, cererea de intervenţie depusă de asocierea SC Iridex Group Salubrizare SRL - SC Iridex Group Construcţii SRL; a admis, în parte, contestaţia depusă de SC Brai Cata SRL, respectiv, cererea de reevaluare a ofertei depuse de asocierea SC Iridex Group Salubrizare SRL - SC Iridex Group Construcţii SRL; a anulat raportul procedurii şi toate actele subsecvente, în partea vizând oferta sus menţionată.
 
De asemenea, CNSC a obligat autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei, cu respectarea dispoziţiilor legale şi a celor evocate în motivare, să continue procedura de atribuire prin reanalizarea ofertei depuse de asocierea SC Iridex Group Salubrizare SRL - SC Iridex Group Construcţii SRL, cu luarea în considerare a aspectelor cuprinse în motivare.
 
Nu în ultimul rând, CNSC a respins cererea SC Brai Cata SRL privind reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Brai Cata SRL - SC JT Grup SRL, ca nefondată, având în vedere constatările din motivarea prezentei decizii; a respins, ca nefondată, cererea de intervenţie formulată de asocierea SC Iridex Group Salubrizare SRL - SC Iridex Group Construcţii SRL.
 

SC Brai Cata SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2017, firma are sediul social în Bucureşti. Firma provine din schimbarea sediului în alt judeţ. Capitalul social subscris, de 2.500 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 25 de lei. Constantin Petrescu, născut pe 11.07.1968, în Morăreşti, Argeş, este asociat unic. Ştefănel Alin Preda este împuternicit sucursală, Ioan Mircea Roşu - împuternicit sucursală, George Voiculeţ - împuternicit sucursală, Ştefănel Alin Preda - administrator, Cristian-Ştefan Popescu - împuternicit sucursală. SC Brai Cata SRL se ocupă de colectarea deşeurilor nepericuloase.
 
Societatea are puncte de lucru în: Jimbolia, Timiş; Gătaia, Timiş; Brăila, judeţul Brăila; Boldeşti-Scăeni,
Prahova; Bucureşti; Brăila, judeţul Brăila. În anul fiscal 2014, societatea cu 142 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 8.106.236 de lei şi un profit de 220.889 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2105, societatea cu 178 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 7.139.874 de lei şi un profit de 465.121 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 a SC Brai Cata SRL este următoarea: 187 de salariaţi, o cifră de afaceri de 12.156.441 de lei şi un profit de 1.251.256 de lei.
 

Despre SC JT Grup SRL

 
Înfiinţată în anul 2005, firma are sediul social în Tulcea. În anul 2016, Adunarea Generală a Asociaţilor SC JT Grup SRL, formată din Costică Tudorache şi Octavian-Ionuţ Tudorache, a decis retragerea din societate a asociatului Costică Tudorache, care şi-a cesionat aportul la capitalul social în valoare nominală totala de 40 de lei către asociatul Octavian Ionuţ Tudorache. Astfel, Octavian Ionuţ Tudorache a devenit asociat unic. Drept urmare, capitalul social în valoare nominală totală de 200 de lei, compus din 20 de părţi sociale a 10
lei fiecare, aparţine asociatului unic Octavian Ionuţ Tudorache. De asemenea, a fost eliberat din funcţia de administrator Costică Tudorache, societatea urmând a fi administrată în continuare de Octavian Ionuţ Tudorache, având puteri depline şi nelimitate pe perioadă nelimitată.
 

Despre Iridex Group Salubrizare SRL

 
Înfiinţată în anul 2008, Iridex Group Salubrizare SRL are sediul social în satul Schitu, comuna Costineşti. Capitalul social subscris, de 12.560.260 de lei, integral vărsat, este compus din 1.256.026 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: SC Servicii Salubritate Bucureşti SA, cu sediul în Bucureşti, cu 14,506% din capitalul social, Iridex Group Import-Export SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 70,54% din capitalul social, şi Olga Anghel, născută pe 14.01.1948, în Bucureşti, cu 14,94% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de colectarea deşeurilor nepericuloase, este Dan-Tiberiu Anghel.
 

Date oficiale despre SC Iridex Group Construcţii SRL

 
Firma Iridex Group Construcţii SRL are sediul în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, şi a fost înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului în anul 2002. Asociaţi în firmă sunt SC Iridex Group Import-Export SRL, cu sediul în Bucureşti, reprezentată prin Florin Pascu, şi Feodorov Valentin, care au hotărât următoarele: revocarea din funcţia de administrator unic al societăţii a lui Liviu Birău şi numirea noului administrator unic al societăţii pentru o durată de un an de la data înregistrării actului constitutiv actualizat la Registrul Comerţului, în persoana lui Florian Spirescu.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentul publicat de CNSC.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii