Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului dă în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, dacă va fi aprobată revocarea dreptului de administrare asupra terenului de la Casa de Cultură!

ro

23 Nov, 2021 00:00 6217 Marime text⦁ În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde
⦁ Este vorba despre o parte din terenul de 6000 de mp transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa pentru edificarea Catredralei Eroilor
⦁ Concomitent cu această inițiativă administrativă  prin intermediul instanței, Asociația Constanța Altfel încearcă revocarea autorizației de construire a Catedralei Eroilor, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019
⦁ Arhiespiscopia Tomisului precizează că în cazul în care HCL va fi aprobatăse va apăra în instanță dreptul asupra acelui teren
⦁ Reprezentanții Arhiepiscopiei se declară surpriși de lipsa de dialog a autorităților


Trenul situat în parcul din zona Casei de Cultură, în suprafaţă de 6000 mp, pentru edificarea acestor sfinte lăcaşuri, a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa.

Pe acest teren a început construcția Catedralei Eroilor, lucrare nefinalizată.

În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde.

Concomitent cu această inițiativă administrativă  prin intermediul instanței, Asociația Constanța Altfel încearcă revocarea autorizației de construire a Catedralei Eroilor, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019.

Referitor la proiectul de HCL cu privire la o parte din terenul Catedralei Eroilor, de la Casa de Cultură, Arhiespiscopia Tomisului precizează într-un punct de vedere solicitat de cotidianul ZIUA de Constanța, următoarele:

1.După cum se știe, acolo, Arhiepiscopia Tomisului realizează un complex dedicat Eroilor Neamului, care să fie în rezonanță cu Monumentul Eroilor, aflat în imediata vecinătate.
2.În cazul în care HCL va fi aprobată, ne vom apăra în instanță dreptul asupra acelui teren.
3.Ne surprinde lipsa de dialog a autorităților, în urma căruia am fi putut găsi împreună soluții optime pentru comunitate.
4.Constatăm un paradox: pe de o parte suntem acuzați că lucrările stagnează, pe de altă parte Parohia este atacată în instanță de către Asociația Constanța Altfel, deși s-a încercat o mediere cu acestea. Aceste atacuri în instanță duc la întârzierea finalizării proiectului, nu voința Consiliului Parohial.
5.Știind nevoile comunității, Parohia își propunea și realizarea unei parcări gratuite în zonă. Acolo unde a putut realiza o parcare, Arhiepiscopia nu a perceput niciodată o taxă de parcare.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Spațiu verde sau viitoarea parcare supraetajată? Arhiepiscopia Tomisului pierde o parte din terenul din parcul de la Casa de Cultură! (documente)

Asociația Constanța Altfel încearcă să anuleze Autorizaţia de Construire a Catedralei Eroilor „Sfânta Treime“, de lângă Casa de Cultură (document + galerie foto)
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii