Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:52 25 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spațiu verde sau viitoarea parcare supraetajată? Arhiepiscopia Tomisului pierde o parte din terenul din parcul de la Casa de Cultură! (documente)

ro

22 Nov, 2021 00:00 2769 Marime text
  • Terenul situat în parcul din zona Casei de Cultură, în suprafaţă de 6000 mp, pentru edificarea acestor sfinte lăcaşuri, a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa
  • Pe acest teren a început construcția Catedralei Eroilor, lucrare nefinalizată
  • În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde
  • Concomitent cu această inițiativă administrativă  prin intermediul instanței, Asociația Constanța Altfel încearcă revocarea autorizației de construire a Catedralei Eroilor, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019
  • Primăria vrea să construiască o parcare în zonă, ceea ce alimentează zvonurile că acest teren va fi folosit pentru acest proiect
  • Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănănescu a precizat că în următoarele zile, instituția va avea un punct de vedere legat de proiectul propus de primarul Chițac pentru ședința din 26 noiembrie

 
 
Terenul situat în parcul din zona Casei de Cultură, în suprafaţă de 6000 mp, pentru edificarea acestor sfinte lăcaşuri, a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa.

Pe acest teren a început construcția Catedralei Eroilor, lucrare nefinalizată.
 
În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde, vezi secțiunea „documente”.

Vă reamintim, concomitent cu această inițiativă  administrativă pe rolul instanțelor este și un proces între Asociația Constanța Altfel și Arhiepiscopia Tomisului, de revocare a autorizației de construire, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019.
 
Primăria vrea să construiască o parcare în zonă, ceea ce alimentează zvonurile că acest teren va fi folosit pentru acest proiect
 
În vara acestui an, s-a emis certificatul de urbanism cu o valabilitate de 24 de luni pentru prima parcare pe care administrația Chițac vrea să o construiască în municipiul Constanța.

Parcarea din zona Casei de Cultură, fie va fi construită fie prin programul BERD, fie în cadrul unui parteneriat public-privat, deocamdată nu s-a luat o decizie în acest sens, a precizat pentru ZIUA de Constanța, purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Vintilă.Orizontul de așteptare pentru materializarea acestui proiect este de minimum 2 ani.

Investiția trebuie să compenseze locurile de parcare ce se vor desființa o dată cu reabilitarea și modernizarea bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu.

Sunt voci care susțin că revocarea dreptului de administrare pentru terenul de aproape 1800 mp ar avea legătură cu acest proiect al municipalității.
 
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănănescu a precizat că în următoarele zile, instituția va avea un punct de vedere legat de proiectul propus de primarul Chițac pentru ședința din 26 noiembrie.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:

Asociația Constanța Altfel încearcă să anuleze Autorizaţia de Construire a Catedralei Eroilor „Sfânta Treime“, de lângă Casa de Cultură (document + galerie foto)

Primăria Constanța se va împrumuta la BERD pentru a construi parcări pe structură metalică P+1 adaptată la mediul sărat. Cum vor arăta?

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii