Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat pentru fraudă informatică. Iată modul în care un tânăr ar fi intrat în posesia unor sume importante de bani!

ro

10 Mar, 2017 18:31 4127 Marime text

La data de 09.03.2017,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru  o perioadă de 24 de ore a inculpatului NIŢĂ SORIN IONUŢ, pentru săvârşirea infracţiunilor de transfer neautorizat de date informatice,  acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iunie 2016, prin intermediul sistemelor informatice şi a reţelei VPN – Virtual Private Network (Reţea Informatică Privată Securizată),  aparţinând unei societăţi comerciale care produce şi comercializează  echipamente electronice similare cu ATM-urile bancare, ce permit tranzacţionarea de monedă electronică Bitcoin,  inculpatul Niţă Sorin Ionuţ  a transferat  în mod neautorizat date informatice aferente portofelelor virtuale ale mai multor clienţi, utilizând credenţialele primite în baza atribuţiilor de serviciu.

Totodată s-a reţinut că în perioada iunie 2016 – februarie 2017,  inculpatul   a introdus datele informatice aferente portofelelor virtuale accesate fără drept în Reţeaua Bitcoin, generând transferuri  în valoare de 73,91 bitcoini pe care şi i-a însuşit, în condiţiile în care valoarea unui bitcoin a depăşit în prezent 1.000 USD.

La data de 10.03.2017, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului Niţă Sorin Ionuţ  pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de alţi 3 inculpaţi,  procurorii  DIICOT– Serviciul Teritorial Braşov au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii