Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Proiectul Ordinului de prohibiție pe anul 2024, subiect de întâlnire la Tulcea

ro

31 Oct, 2023 20:47 1937 Marime text



Sursa foto: ARBDD

 
  • În data de 30 octombrie, la sediul ARBDD, a avut loc prima întâlnire a reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) și ai institutelor de cercetare din Tulcea și Galați cu reprezentanții Asociațiilor de Pescari din localitățile Sf. Gheorghe, Murighiol, Mahmudia, Mila 23 și Jurilovca precum și cu cei ai Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării și Federației Organizațiilor de Pescari din Delta Dunării. 

Întâlnirea a avut ca subiect proiectul Ordinului privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024, potrivit Agenției Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
 
În cadrul discuțiilor avute, printre altele, au fost propuse soluțiile privind exceptarea interzicerii folosirii năvoadelor în Complexul lagunar Razim-Sinoe, în situația condițiilor hidrologicnefavorabile, respectiv când cota Dunării la Tulcea este sub 100 centimetri, transmite agenția.
 

„O altă propunere a fost găsirea unor soluții pentru exceptarea restricționării pescuitului cu setca/ohane pe Dunăre și brațele sale, pentru condiții hidrologice nefavorabile, respectiv când cota Dunării în dreptul localității Tulcea este sub 50 centimetri”, a mai precizat sursa.

 
Aceste întâlniri și consultări inițiate de ARBDD și Asociațiile de Pescari au rolul de a avea o cât mai mare eficiență astfel încât propunerile să fie cât mai aproape de realitatea din teren în scopul asigurării protecției resursei piscicole și un management cât mai bun al activităților de pescuit comercial și recreativ/sportive, informează sursa.
 
După consultările finale împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se va publica proiectul comun de ordin privind prohibiția pe anul 2024.
 
Propunerile din cadrul consultării vor fi înaintate către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, unde vor mai avea loc alte consultări. După parcurgerea etapei finale a consultărilor împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se va publica proiectul comun de ordin privind prohibiția pe anul 2024, punctează ARBDD.
 
Citește și
În atenția pescarilor din zona Deltei! 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii