Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD În atenția pescarilor din zona Deltei!

ro

15 Oct, 2023 15:32 949 Marime text

Sursa foto: ARBDD


 
  • Potrivit Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), având în vedere datele din Buletinul hidrometeorologic al Județului Tulcea transmis de către SGA Tulcea, cotele Dunării la Tulcea au coborât sub 50 centimetri și tendința este în scădere.

Prin urmare intră în vigoare prevederile articolului 10 punctul 4 din Ordinul nr. 10/235  privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2023, respectiv

„Se interzice folosirea năvoadelor pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, complexul Razim-Sinoie și în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie-30 septembrie inclusiv și când cota Dunării la Tulcea este sub 100 centimetri și a setcilor când cota fluviului Dunărea, în dreptul localității Tulcea, este sub 50 centimetri”, precizează ARBDD.


Începând cu data de 14 octombrie 2023, ora 0.00, se aplică prevederile articolului ante-menționat, astfel încât toți pescarii trebuie să extragă, în termenul prevăzut, uneltele de pescuit ce urmează a fi interzise, mai adaugă sursa citată.  

„Utilizarea uneltelor de pescuit de tip setcă va fi reluată imediat ce cotele apelor Dunării la Tulcea se vor ridica peste nivelul de 50 centimetri”, punctează administrația.


Citește și
Fost guvernator al Deltei Dunării, trimis în judecată de procurorii din Constanța! Urmează pronunțarea, în cameră preliminară (RECHIZITORIU)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii