Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Pelicanul creț, specie monitorizată în cadrul Proiectului LIFE Danube Free Sky

ro

31 Jul, 2021 10:35 1633 Marime text

  • Pelicanul creț este una dintre cele mai mari păsări zburătoare, prezentă în special în apele interioare, de apă dulce.
  • LIFE Danube Free Sky este un Proiect transnațional pentru protejarea păsărilor împotriva electrocutării și coliziunii cu liniile electrice de-a lungul Dunării, implementat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării împreună cu E-Distribuție Dobrogea și în parteneriat cu beneficiari din șapte state europene.
Pelicanul creț este una dintre cele mai mari păsări zburătoare, prezentă în special în apele interioare, de apă dulce și, de asemenea, în lagunele de coastă, deltele râurilor și estuare. Femela depune 2-6 ouă, majoritatea cuiburilor fiind situate printre vegetația acvatică pe insule plutitoare (plauri) sau locuri izolate continentale, pentru a evita mamiferele prădătoare.

Datorită măsurilor de conservare, statutul de specie vulnerabilă a fost schimbat în cel de specie aproape amenințată, însă este esențial să continuăm eforturile noastre de protejare.

Specia este vulnerabilă la coliziuni cu liniile electrice, în special datorită dimensiunilor sale: 8-15 kg, cu o anvergură aripilor incredibilă, care poate ajunge la 3,5 m.

LIFE Danube Free Sky este un Proiect transnațional pentru protejarea păsărilor împotriva electrocutării și coliziunii cu liniile electrice de-a lungul Dunării, implementat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării împreună cu E-Distribuție Dobrogea și în parteneriat cu beneficiari din șapte state europene.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii