Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Nurca europeană și dropia, în emisiunea de mărci poștale a Romfilatelia ,,Specii naționale pe cale de dispariție”

ro

24 Apr, 2021 19:53 2034 Marime text
  • Pentru protecția și conservarea acestei specii Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în calitate de beneficiar derulează, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, proiectul „Asigurarea unui statut favorabil de conservare pentru salvarea de la extincție a populației de nurcă europeană – Mustela lutreola (specie de interes comunitar, critic periclitată) - din România ‐ SAVE E-MINK-RO (2017-2020)”.
Nurca europeană (Mustela lutreola) este una dintre cele mai rare și periclitate specii de mamifere existente pe continentul european.

Pentru protecția și conservarea acestei specii Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în calitate de beneficiar derulează, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, proiectul „Asigurarea unui statut favorabil de conservare pentru salvarea de la extincție a populației de nurcă europeană – Mustela lutreola (specie de interes comunitar, critic periclitată) - din România ‐ SAVE E-MINK-RO (2017-2020)”.

Despre nurca europeană

Nurca europeană, Mustela lutreola este un animal din familia Mustelidae ce trăiște în unele regiuni din Spania, Franța, România, Ucraina, Estonia și Rusia. În trecut trăia în regiuni din întreaga Europă. Este similară la înfățișare cu nurca americană.

Nurca europeană este o specie în pericol de dispariție.Nurca europeană are blana în totalitate maro, cu excepția buzelor. Se hrănește cu viețuitoare acvatice, dar și cu păsări și mamifere mici, scrie wikipedia.org.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii