Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD În ce condiții se poate folosi drona în Rezervația Biosferei Delta Dunării

ro

16 Jul, 2021 14:09 2345 Marime text
  • Activitățile de filmare sau fotografiere cu scop comercial sau educativ se fac, de asemenea, în baza permisului eliberat de ARBDD. 

Având în vedere statutul special de arie naturală protejată al Rezervației Biosferei Delta Dunării,  Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) reamintește că, în baza atribuțiilor și prevederilor legale în vigoare, survolul Rezervației cu mijloace de transport aerian (avioane ușoare, elicoptere, drone, etc.) se face în baza permisului eliberat de Administraţia Rezervaţiei.

Potrivit legislației în vigoare este interzisă aterizarea mijloacelor de transport aerian în alte locuri decât cele autorizate, cu excepţia situaţiilor de extremă urgenţă. Obținerea permisului de survol se face în baza unei cereri speciale adresate ARBDD.

 Activitățile de filmare sau fotografiere cu scop comercial sau educativ se fac, de asemenea, în baza permisului eliberat de ARBDD. 
 

„De asemenea, reamintim că intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării se face în baza permiselor de acces (turist, auto, ambarcațiune), conform  Ordinului  610/2009  privind  aprobarea  tarifelor  pentru  lucrările  și  serviciile  prestate  de ARBDD la solicitarea persoanelor fizice și juridice. Pentru obținerea acestora, precum și a permiselor de pescuit recreativ/sportiv, ARBDD recomandă utilizarea aplicației de eliberare a permiselor on-line ce poate fi accesată de pe site-ul oficial http://ddbra.ro/ (http://ddbra.ro/) precum și automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituției ARBDD, Tulcea str. Portului 34. O altă modalitate de obținere a permiselor de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării este plata prin SMS, facilitate ce vine în întâmpinarea publicului și completează celelalte opțiuni de plată menționate mai sus“ - au mai precizat reprezentanții ARBDD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii