Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:45 16 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD. A început prohibiţia pescuitului la ştiucă

ro

02 Feb, 2021 11:00 907 Marime text
  • Pescuitul la ştiucă este prohibit, începând de luni, până la mijlocul lunii martie, potrivit Ordinului de prohibiţie a pescuitului emis anul trecut .
Administrația Rezervației Biosferei "Delta Dunării" (ARBDD) vă informează că potrivit prevederilor Ordinului nr. 43/310 din februarie 2020 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020, emis în comun de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial la specia știucă de la data de 1 februarie până la data de 15 martie 2021.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009 și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectorii din cadrul ARBDD realizează constant acțiuni de monitorizare, inspecție și control pe teritoriul RBDD, potrivit atribuțiilor, aplicând sancțiuni în situația încălcării prevederilor legislației în vigoare, transmite un comunicat de presă din partea ARBDD.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii