Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 90 de străini verificați de polițiștii de imigrări din Botoșani în cadrul unei acțiuni

ro

18 Aug, 2023 10:59 709 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Două societăți comerciale și un spațiu de cazare din municipiul Botoșani au fost verificate ieri, 17 august 2023, de polițiștii de imigrări. Aproximativ 90 de străini au fost legitimați.
 
Două societăți comerciale și un spațiu de cazare din municipiul Botoșani au fost verificate ieri, 17 august 2023, de polițiștii de imigrări. Aproximativ 90 de străini au fost legitimați, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
La data de 17 august 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și ai Serviciului de Combatere Criminalității Organizate Botoșani au desfășurat, în municipiul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.
 
În acest context au fost verificate două societăți comerciale și un spațiu de cazare, fiind legitimați 87 de străini (35 de femei și 52 de bărbați), cu vârste cuprinse între 20 și 52 de ani. Dintre persoanele legitimate, 86 sunt din Sri Lanka și unul din Bangladesh.
 
Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă.
 
În cadrul activităților desfășurate nu au fost constatate nereguli.
 
Străinilor le-au fost aduse la cunoștință prevederile OUG nr. 195/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, respectiv drepturile și obligațiile pe care le au pe teritoriul României, dar și riscurile și consecințele la care se expun în cazul în care intenționează să părăsească ilegal teritoriul României.
 
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Polițiștii de la Imigrări, despre drepturile și obligațiile străinilor în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii