Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:15 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aparatură și echipamente noi pentru salvamarii din Constanța

ro

04 Jun, 2020 16:10 522 Marime text


Primăria Municipiului Constanța a achiziționat baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreții și rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenția rapidă a salvatorilor.

Pentru buna desfășurare a activității de salvamar pe plajă, au fost achiziționate 3 containere de prim ajutor care au fost instalate în puncte special amenajate.

Toate cele 29 de foișoare au fost revopsite, iar punctele de intervenție de pe plajă au fost dotate cu mobilier, paturi de consultație și tărgi mobile.

Gabi Culea - coordonatorul Serviciului de Salvamar Constanța - Mamaia: "Primăria Constanța s-a  implicat pentru a veni în sprijinul Serviciului
Salvamar cu tot ceea ce am avut nevoie. Avem 10 puncte de observare și 3 puncte de ajutor pe plajele din Constanța și pe plaja din Mamaia sunt 9 puncte de salvamari și 4 puncte de prim ajutor. La fiecare punct de observare avem 3 salvamari, fiecare bază este dotată cu ambarcațiuni cu
motor și ski- jeturi de intervenție". În curând, punctele de prim ajutor vor avea în dotare și termoscanere și kituri de oxigen.

De la 1 iunie aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08:30 - 19:30.

Ti-a placut articolul?

Comentarii