Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:38 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti în vizită la CCINA Constanţa. Ce subiecte s-au discutat

ro

05 May, 2017 15:53 1517 Marime text
Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, a primit, în data de 5 mai 2015, vizita oficială a E.S. Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti. Ambasadorul a fost insoţit, la sediul CCINA, de Mioara Adamopoulou - Responsabil cu probleme consulare si administrative, din cadrul Ambasadei.

Aflându-se pentru prima dată în vizită la Camera de Comerţ Constanţa, Ambasador Hatziargyrou a fost interesat să afle mai multe despre economia judeţului nostru şi despre investiţiile firmelor cipriote în Constanţa, afirmând că, va face toate demersurile în vederea intensificării relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. Majoritatea firmelor constănţene, cu capital cipriot, îşi desfăşoară activitatea în domenii diverse, precum: turism, operare portuară  energie regenerabilă etc.

Ion Dănuţ Jugănaru i-a prezentat Ambasadorului investiţiile cipriote realizate în Constanţa şi  posibilitatea extinsă de investire, în viitor,  în această zonă.

Discuţiile au vizat, apoi, principalele domenii în care-şi desfăşoară activitatea companiile din Constanţa: port, industrie, turism, navigatie, energie, agricultură, domnul Jugănaru punând accent pe rolul important al Portului Constanţa în zona de S-E a Europei şi nu numai.
 
Un alt punct discutat în cadrul întâlnirii a fost despre rolul important pe care-l au, atât Camera de Comerţ şi Industrie a României, cât şi întreg Sistemul Cameral, în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor bilaterale între ţara noastră şi alte tări dar, şi în ceea ce priveşte sprijinirea şi susţinerea mediului de afaceri din România. În vederea susţinerii mediului de afaceri s-a vorbit despre preocupările privind dezvoltarea învăţământului dual şi despre pregătirea viitorilor specialişti de către companii.

Ambasadorul Dimitris Hatziargyrou a mulţumit pentru primire şi a promis că va susţine colaborarea bilaterală dintre cele două ţări.
CCINA Constanţa este deschisă oricărei forme de colaborare cu Ambasada, sprijinind ideea de a facilita întâlniri de afaceri între companii româneşti şi cipriote, pe diverse sectoare de activitate, pentru a dezvolta noi relaţii de colaborare, reciproc avantajoase.

Sursa foto: CCINA Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii