Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alternativă la transportul în comun Regulamentul de utilizare a sistemului de bike sharing, pe masa aleşilor locali (document)

ro

31 Aug, 2016 00:00 2217 Marime text

 
Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe masa aleşilor în şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de astăzi se referă la „aprobarea regulamentului de utilizare a sistemului de bike sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia“. Proiectul a fost iniţiat de primarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 
Conform proiectului de hotărâre, urmează să fie aprobat regulamentul de utilizare a sistemului de bike sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Proiectul Black Sea Bike are ca scop principal utilizarea bicicletei ca o alternativă ecologică la alte mijloace de transport poluante, precum şi diversificarea modului de petrecere a timpului liber.
 
Potrivit raportului hotărârii publice, se consideră oportună implementarea regulamentului de utilizare a sistemului de bike sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, pentru o mai bună funcţionare a proiectului Black Sea Bike.
 
În regulament se stipulează faptul că transportul bicicletelor reprezintă un adaos şi o completare flexibilă a transportului în comun şi, totodată, o alternativă la acesta. Sistemul de bike sharing, creat prin proiectul Black Sea Bike, este, de asemenea, un produs turistic menit să ofere turiştilor o diversificare a modului de petrecere a timpului liber.
 
Utilizatorii pot folosi echipamentul în următoarele condiţii: trebuie să fie înregistraţi în sistem; intervalul orar de utilizare este 7.00 - 24.00, valabil de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22.00; perioada de funcţionare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puţin în perioada 1 decembrie - 1 martie, sau atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile; bicicleta poate fi utilizată, în mod gratuit, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice; echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.
 
De asemenea, bicicletele nu se pot utiliza/închiria: de către persoanele sub 14 ani; pentru transportul de pasageri; pentru a participa la curse cu biciclete; pentru a fi subînchiriate de terţi; în situaţii de vânt puternic sau furtuni.
 
Proiectul de hotărâre privind „aprobarea regulamentului de utilizare a sistemului de bike-sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia“ poate fi vizualizat în secţiunea „Documente”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii