Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alege finisaje interioare ideale pentru a-ți amenaja casa!

ro

17 Jan, 2022 13:50 1026 Marime text




Românii devin din ce în ce mai interesați și pregătiți să acorde o atenție mai mare alegerii unor materiale de calitate, pentru a-și amenaja casa, fără a pierde din vedere aspectul practic și estetic. Ei caută mereu noi materiale și finisaje care să le răspundă nevoilor tot mai complexe în ce privește designul interior și estetic al locuinței.

Cele mai populare elemente pentru finisajele interioare sunt plintele. Acestea sunt importante din mai multe puncte de vedere:
  • Asigură un decor plăcut în încăpere
  • Acoperă imperfecțiunile peretelui, îl protejează în partea de jos de umezeală, când se spală pardoseala
  • Creează o tranziție frumoasă și armonioasă între perete și pardoseală
  • Fac mediul interior să fie mai atractiv
  • Creează un stil care reflectă gustul proprietarului.
Alegerea plintelor se face ținând cont și de impactul senzorial al materialelor, de luciul și culoarea lor, de dimensiuni - înălțime, grosime, lățime. Desigur contează foarte mult și calitatea, rezistența la umiditate, la apă și abraziune.





Pentru a avea o atmosferă distinctă în casă, un decor moden și liniar, poți alege din magazinele online plinte din lemn, plastic și MDF, care sunt cele mai populare în prezent. Dacă vrei un produs durabil alege plinta polimer de pe PlintaOnline.ro care nu se sparge și este rezistentă la apă și umiditate, la șocuri și lovituri.

Plintele din duropolimer sunt prevăzute cu un grund de înaltă calitate și astfel au un design foarte frumos. Atât cele simple cât și cele decorative pot avea un canal pentru banda LED, pentru iluminatul indirect în încăpere și a crea o atmosferă plăcută, sau pentru a ascunde cablurile ce nu trebuie să fie la vedere. Prin iluminatul cu LED se reduc costurile cu energia electrică pe termen lung.

Alte elemente pentru finisajele interioare sunt tocurile de uși sau ferestre. Acestea pot avea anumite detalii, prin care să se armonizeze cu designul mobilierului din casă.  În ultima perioadă, consumatorii își doresc uși dar și ferestre mai moderne, de acea nu mai dau atenție doar la elementele pur funcționale; ei țin cont și de accesoriile de amenajare și pentru finisaje interioare. Astfel, alegerea tocurilor de uși sau ferestre se face în funcție de stil, pentru că există o varietate de culori și materiale, ce pot răspunde oricărui tip de gust, indiferent cât de exigent este proprietarul.  

Designerii recomandă acele profile de uși și ferestre care pot minimiza contrastul dintre celelalte elemente adiacente. În acest fel efectul estetic este unul plăcut, în conformitate cu designul încăperii, chiar și atunci când ușile sau ferestrele sunt deschise.
În prezent, producătorii încearcă să meargă într-o direcție din ce în ce mai ecologică și de aceea folosesc materiale reciclabile, care au un impact mai redus asupra mediului. Acestea includ de pildă lemnul și materialul PVC care este 100% reciclabil. Românii care optează pentru lemn consideră că aceasta este cea mai elegantă și durabilă alegere.





În 2022 tendințele sunt clare, se merge pe un mediu mai funcțional și de aceea sunt preferate ușile și ferestrele care au astfel de caracteristici principale. Prin urmare și tocurile de la uși sau de la ferestre trebuie să fie simple, sobre și elegante, să creeze acea senzație de mediu sigur, curat și ordonat.  Cele mai elegante sunt tocurile din lemn, care evidențiază frumusețea ușilor și a ferestrelor, iar în plus sunt perfecte pentru orice stil și tip de locuință. Unii ar spune că lemnul este perfect pentru stilul boem sau shabby chic caracterizat prin elemente retro-vintage realizate manual. 

Românii își doresc camere mai luminoase, uși din sticlă care să lase să treacă lumina soarelui. Ei consideră că lumina naturală în casă este benefică, le îmbunătățește starea de spirit, le aduce bunăstare și le face camerele să pară mai spațioase. Pentru asta, ei aleg și ferestre cu o structură care economisește spațiu și care va lăsa să intre maximum de lumină în casă.

Unii chiar poziționează anumite piese de mobilier în mod strategic, cum sunt de pildă oglinzile care prin suprafața lor reflectorizantă pot da mai multă profunzime spațiului interior. Dacă este montată în partea opusă a ferestrei o oglindă, ea va crește iluminarea interioară în casă. Și mobilierul are rolul său, el poate face ca mediul să pară mai luminos sau mai întunecat. Pentru a nu îngreuna camera, se recomandă piese de mobilier în culori deschise.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii