''Ajutor, am fost răpite!' Polițiștii din Dolj, în alertă după un apel la 112! Incredibil ce au constatat oamenii legii
''Ajutor, am fost răpite!': Polițiștii din Dolj, în alertă după un apel la 112! Incredibil ce au constatat


''Ajutor, am fost răpite!' Acestea au fost cuvintele pe care le-au auzit polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Segarcea, vineri, 23 mai, în jurul orei 23:26, în urma unui apel de urgență 112, venit de la o persoană de sex feminin, recomandându-se 'Maria'. În timpul discuțiilor purtate cu apelanta, aceasta a precizat că a fost luată cu forța din municipiul Caracal, județul Olt, împreună cu alte 4 fete, și transportate cu o dubă neagră într-o direcție necunoscută, fără însă a putea menționa numele celorlalte fete. În regim de urgență, echipe de polițiști din cadrul Poliției Orașului Segarcea și Secției nr.13 Poliție Rurală Segarcea au efectuat căutări și verificări în vederea găsirii apelantei', informează IPJ Dolj.
Polițiștii au intrat în alertă iar după o zi de căutări, în urma mobilizării forțelor de ordine, au fost identificate trei minore - de 12, 13 și 15 ani - din comuna Calopăr.
Din cercetările efectuate și în urma declarațiilor date în prezența părinților, cele trei au declarat că, printr-o decizie comună, au sustras telefonul mobil al unui vecin, iar minora de 13 ani a inițiat apelul de urgență 112 cu scopul de a face o glumă.
Mai mult, după efectuarea apelului la 112, acestea au distrus cartela SIM și au înapoiat telefonul bărbatului.
Conform IPJ Dolj, în urma aspectelor constatate, reprezentanții legali ai minorelor au fost amendați de către polițiști cu câte 500 de lei, fiind transmisă și o informare către Direcția de Protecție a Copilului Dolj.
Polițiștii fac apel la utilizarea responsabilă a Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, afirmând că educația joacă un rol esențial în înțelegerea importanței acestui sistem dedicat situațiilor de urgență.
Citește și:'Un apel fals poate duce la alocarea inutilă a resurselor, în timp ce alte persoane pot fi într-o reală situație de pericol. Reiterăm că legislația din România prevede că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă între 1.000 și 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunității', mai informează IPJ Dolj.
Tânără, răpită de pe stradă de fostul iubit! Unde a fost găsită victima de către polițiști
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp