Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliție trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului și alte infracțiuni

ro

28 Jan, 2020 14:10 1164 Marime text
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna au finalizat cercetările iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui agent de poliţie care, la data săvârşirii faptelor, deținea o funcție de conducere, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu (3 acte materiale), fals intelectual (2 acte materiale) şi uz de fals, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 C.pen.

În cauză s-a reţinut că, la data de 01.07.2018, polițistul, la momentul comiterii faptelor împuternicit la conducerea unui post de poliţie din cadrul I.P.J. Covasna, a intervenit pe lângă doi dintre lucrătorii de poliţie din subordine, pentru a-i determina să nu îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, respectiv să nu se sesizeze cu privire săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier de către un localnic care fusese depistat în trafic în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ciuda intervenției, dosarul penal a fost înregistrat, însă, deși a fost repartizat  pentru soluţionare altui lucrător de poliţie, inculpatul a efectuat acte de urmărire penală în context, contrar dispoziţiilor procedurale. 

În instrumentarea cauzei, procurorul a fost sprijinit de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Judecătoria Sfântu Gheorghe.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
                                     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii