Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliție în cadrul serviciului permise și înmatriculări, trimis în judecată pentru 26 de fapte de luare de mită

ro

26 Feb, 2020 15:10 780 Marime text
Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au finalizat cercetările iar, la data de 17.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul dispunând trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (26 acte materiale), fals în declarații în formă continuată (3 acte materiale) și înșelăciune în formă continuată (corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada de referință ianuarie 2017-februarie 2019), toate cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod Penal.

La data de 14.05.2018, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost înregistrat denunțul formulat de un cetățean, prin care sesiza faptul că funcționari publici din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Hunedoara urgentează procedura de înmatriculare a autovehiculelor, primind mită de la diverși samsari de mașini.

Din cercetări a rezultat că agentul de poliție a primit, în perioada decembrie 2018-martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obținuți ilegal prin prestarea în mod preferențial de servicii de înmatriculare și de eliberare numere de înmatriculare.

De asemenea, agentul de poliție a declarat în fals în 3 rapoarte scrise succesiv cu privire la localitatea unde locuiește și a indus în eroare angajatorul, prin prezentarea ca adevărat a unui contract de închiriere, care în fapt nu a produs efecte juridice, în vederea obținerii compensării ilegale a chiriei.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au preluat denunțul penal și au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz.

Ti-a placut articolul?

Comentarii