Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AFM a publicat lista magazinelor în care pot fi utilizate voucherele din etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice

ro

05 Jul, 2022 16:47 1163 Marime text
foto: unsplash/ Kari Shea

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat pe site-ul său lista solicitanților aprobați în a doua etapă a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic - Rabla pentru electrocasnice. 

Astfel, în această etapă, au fost aprobate și activate 24.014 de vouchere, astfel:
  • 13.978 vouchere pentru laptopuri;
  • 10.036 vouchere pentru tablete.

Conform AFM, valabilitatea voucherelor este de 7 zile de la data validării acestora, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului.

Lista comercianților la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe site-ul Admnistrației Fondului pentru Mediu.

În schimbul achiziţionării unui laptop sau a unei tablete se poate preda fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament eligibil în program, cu excepţia laptopurilor și a tabletelor. 

De asemenea, beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM, în aplicația informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Solicitanții aprobați în această etapă nu vor mai putea selecta vouchere pentru aceeaşi categorie de electrocasnice pe parcursul acestui an calendaristic.

AFM mai precizează că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii