Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AFM a decis reluarea înscrierilor în aplicația Programului Casa Verde Fotovoltaice

ro

22 Dec, 2021 17:32 1741 Marime text


 
  • Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis reluarea înscrierilor în aplicaţia informatică a Programului Casa Verde Fotovoltaice, începând de miercuri de la orele 16:00, potrivit unui comunicat remis de instituţie.
 

"Având în vedere că aplicaţia informatică a întâmpinat probleme de natură tehnică şi nu a permis înscrierea persoanelor fizice de către instalatori, începând cu ora 10:00, după efectuarea testelor suplimentare cu privire la funcţionarea aplicaţiei, Administraţia Fondului pentru Mediu a decis reluarea înscrierilor în aplicaţia informatică, astăzi, 22 decembrie 2021, începând cu ora 16:00", se precizează în comunicatul AFM.

Miercuri dimineaţa, AFM a anunţat că înscrierile persoanelor fizice de către instalatori în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost suspendate din cauza unor probleme de natură tehnică ale aplicaţiei informatice.

Bugetul alocat pentru acest program de ridică la valoarea de 263,7 milioane de lei. Pentru a creşte şansele utilizării integrale a bugetului alocat, în aplicaţia informatică, se va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni.


Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Finanţarea se acordă în pondere de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei. Suma finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Sursa foto:Pixabay
Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii