Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerile și interesele consulului onorific al Republicii Elene de la Constanța, Theodoros Skandalidis

ro

27 Oct, 2022 13:30 2001 Marime text
  • Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu l-a numit în funcția de consul onorific al Republicii Elene cu sediul la Constanța pe omul de afaceri Theodoros Skandalidis
  • Acesta este asociat Ammos Wave SRL, în Roxor Black SRL și în SC Blue Beach SRL
  • Roxor Black SRL a fost preluată de Theodoros Skandalidis de la Gaitanidis-Făgădău Monica și Babu Alexandru, care s-au retras din societate în 2018
  • În 2018, alături de Nikolaos Skantzikas și Blue Beach SRL, Skandalidis înființa Ammos Wave SRL
  • Blue Beach SRL apare în tabelele de exproprieri la lucrări de utilitate publică aprobate de Guvernul României, cum ar fi terenuri de pe Autostrada București-Constanța sau de pe varianta de ocolire a municipiului Constanța
  • În trecut, Skandalidis a fost asociat fondator alături de Costea Mihale în societatea Nitalexil SRL controlată în prezent de  Seaside Estate Company SRL și Radu Marin
 

 
Theodoros Skandalidis, născut 28.01.1951 în Grecia, cu rezidență permanenta în România este noul consul onorific al Greciei la Constanța.
Anul trecut, cu ocazia unei vizite la Constanța, ambasadorul Greciei în România, Sofia Grammata, a anunțat că statul elen va deschide acest consulat onorific de la malul mării, motivând că există un număr mare de firme grecești înregistrate la Constanța și un interes în creștere din partea grecilor care vor să investească aici.

Pe 12 octombrie, a.c., ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu l-a numit în funcția de consul onorific al Republicii Elene cu sediul la Constanța pe omul de afaceri Theodoros Skandalidis.

Mandatul lui Skandalidis a început din 19 octombrie și se va încheia pe 18 octombrie 2026.

Instalarea oficială va avea loc însă pe 1 noiembrie la ora 15.00, potrivit președintelui comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis.

Theodoros Skandalidis este cunoscut opiniei publice din Constanța ca un un om de afaceri.
 
Numele său apare în mai multe societăți comerciale.

Dar să le luăm pe rând.

SC Roxor Black SRL, cu sediul pe Al. Lirei 35B are ca obiect de activitate – restaurante. Societatea are ca asociați: SC Blue Beach SRL cu 80% , pe Theodoros Skandalidis cu 10%, are și calitatea de administrator și pe Skantizikas Nikolaos cu 10%.
În luna octombrie 2018 (potrivit Monitorului Oficial nr. 4113/29.10.2018) asociații Gaitanidis-Făgădău Monica și Babu Alexandru  l-au cooptat pe Theodoros Skandalidis cu 20%.
În scurt timp , în luna decembrie a aceluiași an, (potrivit Monitorului Oficial nr. 4826/19.12.2018) Gaitanidis-Făgădău Monica și Babu Alexandru se retrag din societate și Theodoros Skandalidis devine asociat unic și administrator și schimbă sediul social al firmei pe Al. Lirei 35B.
Ulterior, în anul 2020, Skandalidis a cooptat SC Blue Beach SRL și pe Skantizikas Nikolaos  (potrivit Monitorului Oficial nr. 2109/25.06.2020), așa cum se prezintă și în acest moment la ONRC. Theodoros Skandalidis păstrează funcția de administrator.
Societatea are un punct de lucru declarat - Construcție sezonieră 17, zona Platformă portuară din incinta Portului Turistic Tomis, prin contract 53/14.04.2016, data început valabilitate 14.04.2018 și expiră pe 14.04.2023.
 
SC Ammos Wave SRL  - Înființată în 2018, asociați fondatori sunt aceeași care figurează în prezent la ONRC cu sediu tot pe Al. Lirei 35B.
Obiect activitate sunt tot  - Restaurante. Asociații sunt aceeași ca și în  SC Roxor Black SRL, respectiv, SC Blue Beach SRL - 80% Theodoros Skandalidis - 10% și Skantizikas Nikolaos  -10% care are și calitatea de  administrator.
 
SC Blue Beach SRL- Noul consul onorific al Republicii Grecia la Constanța, Theodoros Skandalidis este asociat cu societatea Blue Beach SRL în societățile Roxor Black SRL și Ammos Wave SRL.

Înființată în anul 2003 cu asociați fondatori : Skantizikas Ioannis 20% , Gioxas Antonios 30%  și societatea Mehmetoglu SRL prin Hortolomei-Moscu Sorina cu 50%, cu sediul pe strada Interioară 2 și activitate declarată - Hoteluri.

În anul 2008 societatea Mehmetoglu se retage și cesionează 50% către Mega Development srl , societate reprezentată tot de aceeași Hortolomei-Moscu Sorina.

În anul 2012 asociatul Skantizikas Ioannis cesionează 18% din cele 20% către Skantizikas Teodora Maria. Ultima schimbare în societate s-a petrecut la sfârșitul anului 2019 când a avut loc cooptarea Aterina Global SRL 50%.

Mandatul administratorului Skantizikas Nikolaos  a fost prelungit de fiecare dată când a fost necesar.

În prezent, asociații Blue Beach SRL sunt: SC Aterina Global SRL - 50%, Skantizikas Maria-Teodora - 18%, Gioxas Antonios - 30% și Skantizikas Ioannis - 2%. Administrator este Skantizikas Nikolaos.

Obiectul de activitate al companiei sunt hoteluri și alte facilități de cazare similare. SRL-ul are patru puncte de lucru declarate: 1). Mamaia I, Zona I, Subsector 11 Contract de închiriere 1742/10.05.2013 expira 15.10.2022;  2). Mamaia,  Aleea Lamia 6; 3). Mamaia, Aleea Lamia 6, Corp C1 și C2 Vile Turistice; 4). Al. Itaca 4,6,8 , fost Careu C2, lot 18, lot 35 și 34.

SC Blue Beach SRL apare în cinci  Hotarâri de Guvern, respectiv - 415/2010, 200/2011, 173/2012 , 208/2013 și 665/2018, hotărâri care au vizat declanșarea procedurii de expropriere imobile proprietate privată pentru lucrări de utilitate publică de interes național.

Exproprierile au vizat lucrările de utilitate publică la Autostrada București-Constanța, tronson 6 Cernavodă-Constanța, Varianta de Ocolire a municipiului Constanța și Perdele forestiere de protecție a autostrăzii A2.

Blue Beach SRL prin Skantzikas Nikolaos a obținut în luna august a.c., mai multe certificate de urbanism de la Primăria Constanța pentru investiții imobiliare în Mamaia. Sunt vizate edificarea unor blocuri de 12 etaje, dar și de cinci etaje.

Prin CU 1961 din 29 august, firma va edifica, pe strada Itaca nr. 6, un ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spațiilor publice, semipublice și private, cu regim de înălțime P+12E. Prin CU 1962, același timp de investiție vizează strada Itaca nr. 4. Pe aleea Lamia nr. 6, va fi edificat un imobil P+4E+5E retras, prin CU 1963 din 29 august. Prin CU 1959 din 29 august un alt imobil de 12 etaje va fi construit pe strada Itaca nr. 8. Toate documentele au o valabilitate de 12 luni.
 
Theodoros Skandalidis are și un trecut în afaceri!

Skandalidis a fost asociat fondator alături de Costea Mihale în societatea Nitalexil SRL, controlată de Seaside Estate Company SRL și Radu Marin.
La rândul său, Costea Mihale a fost asociat cu frații Mihai și Alexandru Mazăre în societatea Bluemar Internațional, firmă în prezent radiate.
Același Costea Mihale a mai fost asociat cu Ovanesian Hariutium Virgil (n.r. tatăl city-managerului Felicia Ovanesian) în MV Fast Trans SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Afaceristul Theodoros Skandalidis, numit consul onorific al Republicii Elene la Constanța

Schimbări în Roxor Black

Fosta firmă a soției lui Făgădău are un nou acționar majoritar. Despre cine este vorba

 
Grecii Nikolaos Skantzikas şi Theodoros Skandalidis şi-au făcut o firmă nouă. Cu ce se va ocupa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii