Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pentru combaterea braconajului piscicol. Mai mulți bărbați au fost prinși fără permis de pescuit

ro

18 Apr, 2022 12:55 1405 Marime text
 Acțiune pentru combaterea braconajului piscicol, foto: IPJ Brăila
În perioada 14-16.04.2022, polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniul pisicicol au acționat pe fluviul Dunărea pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol în perioada de prohibitie.
 

Potrivit IPJ Brăila, în urma activităților au fost legitimate 45 de persoane, verificate 12 ambarcațiuni și 5 autovehicule.
 

Totodată, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de  900 de lei și au fost constatate 6 infracțiuni, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 

Astfel, în data de 14 aprilie a.c., polițiștii au depistat doi bărbați, din satul Berteștii de Jos, jud. Brăila, practicând pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, de la bordul unei ambarcațiuni, cu ajutorul a două unelte de pescuit comercial tip setcă, una confecționată din fir nylon multifilament, în lungime de aproximativ 50 m și cealaltă din fir monofilament, în lungime de 20 m, capturând cantitatea de aproximativ 7 kg pește din specia scrumbie, fără  a deține autorizație, licență și permis de pescuit comercial.
 

Pe numele acestora a fost  întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor prev.și ped. de art. 64 lit. a, e, i și k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Atât ambarcațiunea, uneltele de pescuit comercial cât și cantitatea de pește au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.


De asemenea, în data de 14.04.2022, polițiștii au depistat alți doi bărbați, ambii din sat Țăcău, com. Marașu, jud. Brăila, practicând pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, de la bordul unei ambarcațiuni cu ajutorul unei unelte de pescuit comercial tip setcă, confecționată din fir nylon multifilament, în lungime de aproximativ 80 m, capturând cantitatea de aproximativ 3 kg pește din specia scrumbie, fără  a deține autorizație,  licență și permis de pescuit comercial, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.


Pe numele celor doi bărbați a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev.și ped. de art. 64 lit. a, e și i din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. , a mai transmis sursa citată. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii