Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea. Sâmbătă începe perioada de prohibiție

ro

08 Apr, 2022 11:38 1536 Marime text
Pescuit, foto: unsplash/ Brady Rogers

Prohibiţia generală a pescuitului începe sâmbătă, 9 aprilie şi va dura 60 de zile în apele interioare din România, în timp ce prohibiţia pescuitului în apele de frontieră va debuta pe data de 24 aprilie şi va dura 45 de zile, potrivit ordinului comun al miniştrilor Agriculturii şi Mediului.

Pescuitul în Prut este interzis până pe data de 7 iunie în zonele inundate temporar sau permanent de acesta, în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, în meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, în complexul Razim-Sinoe, ultimele două zone fiind din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, precum şi în lacurile litorale. 

Pe braţul Chilia al Dunării până în golful Musura şi pe Dunăre, în zona care constituie frontieră de stat cu Bulgaria, prohibiţia pescuitului va fi în perioada 24 aprilie - 7 iunie, inclusiv.

În Delta Dunării, pescarii comerciali vor putea captura doar scrumbie, specie a cărei prohibiţie se desfăşoară etapizat pe Dunăre, însă aceştia se plâng din cauza capturilor mici.

Prohibiţia generală a pescuitului se instituie în fiecare an pentru a proteja resursa piscicolă în perioada de reproducere şi cea imediat următoare.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii