Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pentru călătorii în siguranță Polițiștii, prezenți în 552 de trenuri de călători

ro

21 Sep, 2020 16:42 1035 Marime text
  • Polițiștii de la transporturi, din toată țara, au acționat, în acest weekend, în peste 500 de trenuri  pentru călători și în aproape 500 de stații și triaje de cale ferată, pentru siguranța oamenilor.
  • 8 minori lipsiți de supraveghere au fost redați familiilor sau internați în centre de plasament.
În perioada 19-20 septembrie a.c., Direcția de Poliție Transporturi a coordonat, la nivel național, o acțiune în trenurile de călători, pentru a se asigura că cei care călătoresc ajung cu bine la destinație, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite.

Polițiștii au fost prezenți în 552 de trenuri de călători și în 474 de stații și triaje CF.

Au fost legitimate 2.546 de persoane, dintre care 9 persoane sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni, 5 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.

Polițiștii au depistat 8 minori lipsiți de supraveghere, care au fost redați familiilor sau internați în centre de plasament, o persoană urmărită, precum și 4 bolnavi psihic, 3 comercianți ambulanți și 23 de persoane fără adăpost.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii de la transporturi au aplicat 620 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 232, la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au mai fost aplicate și 24 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 64 la HG 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale, aplicate celor care au încălcat normele în vigoare, este de 263.146 de lei, iar a bunurilor indisponibilizate, de 1.723 de lei.

Exemple:

1.La data de 19 septembrie 2020, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iaşi au efectuat un control de specialitate la o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Roman, cu obiect de activitate „comerţ cu ridicare al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamente sanitare”.

În urma activităților, au constatat faptul că unitatea ar desfăşura activităţi de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege și nu ar avea autorizaţie de funcţionare emisă de Primăria municipiului Roman.

Unitatea a fost sancţionată conform legii, cu 20.000 de lei.

2. Ieri, 20 septembrie, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Buzău au depistat în flagrant delict, într-un tren, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Odobești, județul Vrancea, care ar fi sustras unei persoane, de 33 de ani, din București, un telefon mobil.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar bunul a fost recuperat și predat victimei.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii