Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:17 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţionarii firmei înfiinţate de fostul primar, Radu Mazăre, convocaţi pentru aprobarea bugetului pe 2016

ro

16 Mar, 2016 00:00 1686 Marime text


Administratorul unic al societăţii Nisipuri SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor la data de 12 aprilie, ora 11.00, la sediul societăţii. Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele puncte:
  • prezentarea şi aprobarea bilanţului contabil şi a contului de profit şi pierderi pe anul 2015;
  • analiza situaţiei economico-financiare pe anul 2015;
  • discutarea raportului administratorului şi al comisiei de cenzori pe anul 2015;
  • prezentarea, dezbaterea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016.
 
În cazul neîntrunirii cvorumului, se convoacă Adunarea Generală a Acţionarilor pentru data de 19 aprilie, cu aceeaşi ordine de zi.

Despre Nisipuri SA

Cu sediul social în Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Sutghiol, firma a fost înfiinţată în 1998. Capitalul social subscris este de 90.022,2 lei, integral vărsat, compus din 5.086 de acţiuni. Acţionari societăţii sunt Redwood Enterprises Inc of Monrovia, cu sediul în Grecia, Pireu, cu 99,921% din capitalul social, Mihai Mazăre, cu 0,019% din capitalul social, şi Asociaţi listă, cu 0,058% din capitalul social. Administratorul societăţii care desfăşoară „activităţi ale agenţiilor turistice“ este Pimen Alexandru Leca.
 
Firma, înfiinţată în 1998, a aparţinut, la începuturile sale, lui Radu Mazăre. Monitorul Oficial nr. 3303 din 2003 ne spune că unicul asociat al SC Nisipuri SRL Năvodari, Radu Ştefan Mazăre, s-a hotărât să-i coopteze în afacere pe fraţii şi pe mama sa, dar şi pe prietenul Gabi Stan, cu numai 0,02% fiecare. Asociatul unic a decis transformarea SRL-ului în SA şi mutarea sediului social din Mamaia Sat în Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Siutghiol, în imobilul dobândit în urma contractului de vânzare-cumpărare nr. 3652 din 3 octombrie 2003. De altfel, şi acum, firma are acelaşi sediu. La data de 3.05.2004, în baza contractului de cesiune de acţiuni nr. 4546, Radu Mazăre şi-a cesionat acţiunile către SC Redwood Enterprises Inc of Monrovia, din Liberia, aşa cum rezultă din copia registrului acţionarilor.
 
Nisipuri SA mai apare, alături de numele fostului primar, în Dosarul Retrocedărilor. Iată ce spune comunicatul remis de DNA în octombrie 2008: „Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firma Nisipuri SA), mama şi fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat şi Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma SC Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen“.
 
Potrivit date-financiare.ro, SC Nisipuri SA, cu trei salariaţi în 2014, a declarat o cifră de afaceri de 286.208 de lei şi un profit net de zero lei.

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii