Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă anchetat de ITM Constanța. Cum s-a întâmplat

ro

25 Aug, 2021 08:42 3205 Marime text
  •  „În data de 23.08.2021, la ora 12:30, la SC Mabinav Trade SRL  a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat”, se arată într-un comunicat oficial al ITM Constanța.  
În data de 23.08.2021 ora 12:30 la  SC Mabinav Trade SRL a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitătii de munca a unui angajat.

Împrejurările producerii accidentului

În timp ce incerca sa sudeze un sistem de blocare a tambuchiului unui tanc de balast, datorita acumularii de gaze rezultate in urma vopsirii tancului s-a produs o deflagratie, iar muncitorul G.M.I a sarit in apa pentru ca ii luase foc hainele de pe el.Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportata la spital pentru acordarea ingrijirilor medicale.

Accidentul este in curs de cercetare de catre o comisie numita de  SC Mabinav Trade SRL, in conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Dupa finalizarea cercetarii dosarul de cercetare intocmit de comisia numita de catre angajator va fi inaintat pentru verificare si avizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Constanța, care va analiza dosarul, il va aviza sau in cazul in care  se constata ca cercetarea nu a fost efectuata corespunzator, va dispune in scris masuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare si/sau completarea dosarului, dupa caz.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii